Rusia neagă că ar fi avut discuții indirecte cu Ucraina pentru a evita ținte energetice, înainte de a fi întrerupte de atacul Kievului în regiunea Kursk

Rusia neagă că ar fi avut discuții indirecte cu Ucraina pentru a evita ținte energetice, înainte de a fi întrerupte de atacul Kievului în regiunea Kursk
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2024

Rusia a negat duminică o informație conform căruia atacul Ucrainei asupra regiunii Kursk a deraiat discuțiile indirecte cu Kievul privind oprirea atacurilor asupra țintelor energetice, declarând că nu au avut loc discuții cu Kievul despre infrastructura civilă. 

The Washington Post a relatat sâmbătă că Ucraina și Rusia trebuiau să trimită delegații în Qatar luna aceasta pentru a negocia un acord de referință care să stopeze atacurile asupra infrastructurii energetice de ambele părți aflate în conflict.

Urmărește-ne și pe Google News

Publicația a scris că acordul ar fi echivalat cu o încetare parțială a focului, dar că discuțiile au fost anulate din cauza atacului Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Nimeni nu a înterupt nimic pentru că nu era nimic de întrerupt”, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, despre articolul din The Washington Post, relatează News.ro.

Guvernul britanic ar putea trata misoginismul ca formă de extremism CITEȘTE ȘI Guvernul britanic ar putea trata misoginismul ca formă de extremism

”Nu au existat negocieri directe sau indirecte între Rusia și regimul de la Kiev cu privire la siguranța infrastructurii critice civile”, a spus Zaharova.

Guvernul Ucrainei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Publicația a relatat că biroul prezidențial al Ucrainei a declarat că summitul de la Doha a fost amânat din cauza situației din Orientul Mijlociu și că va avea loc în format videoconferință pe 22 august.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc că au lovit infrastructura civilă în război. Amândouă neagă că ar face acest lucru.

Zaharova l-a citat apoi pe președintele Vladimir Putin, care la 12 august s-a întrebat ce discuții ar putea exista cu Ucraina după atacul terestru al acesteia asupra Rusiei și ceea ce a spus că sunt atacuri asupra infrastructurii civile ruse.

”Nu este nimic de discutat cu oamenii care declanșează astfel de lucruri”, a spus Zaharova.

Cantitatea de deșeuri descoperite la intrarea în țară s-a dublat în primele 7 luni CITEȘTE ȘI Cantitatea de deșeuri descoperite la intrarea în țară s-a dublat în primele 7 luni

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce numește ”o operațiune militară specială”, iar acum deține aproximativ 18% din țară.

Atacul transfrontalier al Ucrainei în regiunea Kursk din 6 august este prima incursiune militară pe teritoriul Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
incursiune
kursk
discuții
ținte
energie