Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor

VECINI   
Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor

Informaticienii bulgari, plasați în șomaj tehnic, vor înzestra gratuit spitalele publice din țara lor cu aplicații digitale pentru a îmbunătăți procedura de internare a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, salvându-și în același timp locurile de muncă, au anunțat Guvernul și directorii unor companii din Bulgaria, relatează marți AFP.

Înaintea pandemiei de COVID-19, Bulgaria era o țară importantă pe piața subcontractării din domeniul IT, care reprezenta 5% din PIB-ul național, grație tinerilor săi absolvenți, plătiți cu salarii nu foarte mari, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată

Dar, rămase fără clienți de la începutul încetinirii economice provocate de pandemia de COVID-19, mai multe companii bulgare au semnat un acord cu Guvernul de la Sofia pentru a lucra gratuit în vederea dotării cu instrumente digitale a spitalelor naționale, unele dintre cele mai slab echipate din Europa.

"Să ieșim din această criză cu un sistem de sănătate publică mult mai bine echipat", a declarat în această săptămână Ilia Krastev, care reprezintă principala asociație ce grupează companii din sectorul digital, AIBEST. "Experții noștri vor oferi Bulgariei 15.000 de ore de muncă", a adăugat el.

Informaticienii bulgari vor să creeze un registru digital al persoanelor contaminate cu SARS-CoV-2 și al paturilor disponibile din spitale, o platformă de eliberare de rețete medicale online și să digitalizeze dosarele pacienților.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
informaticieni
bulgaria
programatori
sistem de sanatate