Pentru prima dată în istorie, start la livrări de gaze naturale către Ungaria din Azerbaidjan

Pentru prima dată în istorie, start la livrări de gaze naturale către Ungaria din Azerbaidjan
scris 25 apr 2024

Aflat în vizită la Baku, ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, anunță că pentru prima dată în istorie, în acest an au început livrările de gaze naturale către Ungaria din Azerbaidjan.  „Acest lucru contribuie foarte mult la eforturile de diversificare ale Ungariei în domeniul aprovizionării cu energie”, a transmis Szijjártó.

La conferința de presă de după ședința comitetului economic mixt maghiar-azerbaidjan, ministrul ungar a subliniat că ambele țări sunt grav afectate de efectele dramatice ale războiului din Ucraina, dar cei care pot menține o bună cooperare cu regiunea Caucaz se pot adapta la noile condiții de alimentare cu energie, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Putin se duce în China CITEȘTE ȘI VIDEO Putin se duce în China
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În acest context, el a mai menționat că sub motto-ul diversificării, Ungaria nu dorește să-și înlocuiască acordurile care funcționează bine, ci dorește să implice noi surse în aprovizionarea cu energie, iar acest lucru este posibil cel mai mult din direcția de sud-est.

Transportul gazelor naturale din Azerbaidjan a început, în prima fază, la o valoare de 55 milioane metri cubi. „Astfel, pentru prima dată în istorie, moleculele de gaz natural vândute de Azerbaidjan participă și la aprovizionarea cu energie a Ungariei”, a comentat Szijjártó.

PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni

El a adăugat că, compania Mol este deja prezentă în Azerbaidjan, dar lucrează la modernizarea tehnologiilor de extracție în industria chimică.

El a mai subliniat că în câțiva ani energia regenerabilă azeră poate face parte și din mixul energetic maghiar, pentru care trebuie construită cea mai lungă linie subacvatică de înaltă tensiune din lume, pentru care există deja un angajament comun din partea Ungariei, României, Georgiei și Azerbaidjan.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ungaria