Turismul mondial a dat semne de revenire, dar rămâne departe de nivelul din 2019

Turismul mondial a dat semne de revenire, dar rămâne departe de nivelul din 2019
scris 5 oct 2021

Turismul mondial a dat semne de revenire în luna iulie, grație progreselor campaniilor de vaccinare și relaxării restricțiilor de călătorie, dar rămâne încă foarte departe de nivelul la care era înaintea pandemiei, a anunțat Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), transmite AFP.

Potrivit celor mai recente date, 54 de milioane de turiști internaționali au fost înregistrați la nivel mondial în luna iulie 2021, cea mai mare cifră înregistrată după luna aprilie 2020, când a debutat criza sanitară, dar cu toate acestea cu 67% sub cifra înregistrată în luna iulie 2019, a anunțat organizația din subordinea ONU cu sediul la Madrid. Comparativ, în luna iulie a anului trecut au fost înregistrați 34 de milioane de turiști internaționali iar în luna iulie 2019 o cifră de 164 de milioane de turiști internaționali, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

"Relaxarea restricțiilor de călătorie pentru călătorii vaccinați, cumulată cu progresele înregistrate în campania de vaccinare, au contribuit la îmbunătățirea încrederii consumatorilor și restabilirea graduală a condițiilor sigure de mobilitate în Europa și alte părți ale lumii. În schimb, multe destinații din Asia rămân închise pentru călătorii non-esențiale", subliniază UNWTO.

"Cu toate acestea, 2021 continuă să fie un an dificil pentru turismul mondial, în condițiile în care în perioada ianuarie-iulie 2019 sosirile internaționale sunt cu 80% sub nivelul din perioada similară a anului 2019", adaugă organizația internațională.

În primele șapte luni ale acestui an, regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai gravă scădere a numărului de călători internaționali comparativ cu 2019 (minus 95%), urmată de Orientul Mijlociu (minus 82%), Europa și Africa (ambele cu un minus de 77%).

Doar unele mici insule din Caraibe, Africa și Asia Pacific, precum și un număr foarte mic de destinații europene au înregistrat în lunile iunie și iulie un număr de sosiri de turiști comparabil și, în unele cazuri, chiar mai mare decât nivelul de dinainte pandemiei.

Separat, Spania, care înaintea pandemiei era a doua destinație turistică mondială, a anunțat luni că în primele opt luni ale acestui an a primit 15 milioane de turiști internaționali, cu 4,2% mai puțini decât în aceiași perioadă a lui 2020 (15,7 milioane). Aceste cifre pun sub semnul întrebării obiectivul guvernului de la Madrid care pentru acest an vrea să primească 45 de milioane de turiști, adică aproximativ jumătate din cifra pentru anul 2019.

"Există în mod clar o cerere solidă pentru turism internațional. Cu toate acestea, adevărata relansare a turismului și a beneficiilor pe care le aduce, se lasă așteptată, din cauza lipsei de coerență a regulilor și a ratelor inegale de vaccinare, care continuă să afecteze încrederea în călătorii", a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Cu privire la perspectivele pentru perioada următoare, UNWTO mizează pe o redresare a turismului mondial în 2022 dar crede că sectorul nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei decât începând din 2023 sau 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
vaccinare