Interesul românilor pentru Israel continuă să crească, astfel că destinația a depășit deja ținta de 100.000 de turiști români stabilită ca obiectiv până la finalul acestui an. România devine astfel principala țară din regiune ca sursă de turiști în Israel, depășind chiar și Polonia în luna octombrie, țară ce a fost pe primul loc în ultimii ani în acest clasament.
Conform ultimelor date ale Ministerului Turismului din Israel, numărul turiștilor români care au vizitat această țară în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 118% față de anul 2016. În luna octombrie, aproape 20.000 de români au vizitat această țară, iar în luna noiembrie au fost 14.000 de români.
Vacanțele turiștilor români în Israel durează în medie cinci zile și includ cazare în Tel Aviv și excursii de o zi în Ierusalim sau la Marea Moartă. Bugetul de călătorie al turiștilor români este de 120 - 150 dolari pe zi, sumă care include transportul, cazarea, mesele și eventuale cumpărături.
CITEȘTE ȘI Număr record de zboruri care leagă România de Israel în această toamnăÎn fiecare săptămână, peste 40 de avioane decolează din București spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Prețurile încep de la 38 euro/bilet, iar zborul durează aproximativ 2,5 ore.
Pe lângă Tel Aviv și Ierusalim, o altă zonă extrem de cerută de turiștii români este Eilat. Românii aleg să își petreacă aici sejururile la Marea Roșie și să profite de temperaturile ridicate aproape tot timpul anului (temperaturi peste 30 de grade Celsius 8 luni pe an). Până în luna martie 2019, Wizz Air operează două zboruri săptămânale spre Eilat, iar prețul unui bilet începe de la 40 euro.
Peste 60 de zboruri săptămânale leagă Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România - București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu (din luna iulie, 2018).