O agenție de turism din România a inclus în oferta sa din această toamnă o excursie la Cernobîl, orașul în care s-a produs cea mai mare catastrofă nucleară, în anul 1986, prețul pachetului turistic fiind de 395 de euro și include și un contor de radiații, astfel încât participanții să fie conștienți că se află în afara unui pericol.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
Lucian Bădîrcea, CEO al agenției de turism Iri Travel, care a lansat oferta, arată că ideea organizării unei excursii la Cernobîl i-a venit în urma succesului serialului cu același nume difuzat de HBO.
"În urma difuzării serialului 'Cernobyl' ne-am dat seama că acest fenomen a cunoscut o amploare deosebită și ne-am gândit că ar fi binevenit să oferim turiștilor români această experiență. Există interes în întreaga lume pentru așa-zisul turism negru. Prima plecare este programată pentru 28 aprilie, anul viitor", a declarat Bădîrcea, pentru Agerpres.
CITEȘTE ȘI Patronatele din turism: În 2018, prin introducerea voucherelor de vacanță, numărul turiștilor a crescut cu 22% pe litoral. În această vară, creșterea a fost doar de 3%Acesta susține că vizita la fosta centrală nucleară nu reprezintă niciun pericol pentru turiști, nivelul radiațiilor din zonă fiind de 160 de ori mai mic decât în cazul uneii radiografii. Fiecare participant la excursie va primi contor de radiații, astfel încât să aibă o imagine permanentă a indicelui de radiații de acolo.
Excursia include vizita în orașul Pripyat, abandonat de către locuitori în 1986, la grădiniță și școală, piscina orășenească, clădirea Comitetului Executiv orășenesc, unde a fost creat primul centru de urgență, hotelul Polissya, unde a existat un post de observație pentru operațiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului 4, platforma de observatie, tur în jurul zonei, zona secretă Cernobîl-2 Gia- Antenele gigantice ale "ARC-1", orașul secret din care asigurau urmărirea rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune.