Stațiunea montană Izvoare, situată la 900 de metri altitudine în Munții Gutâi, va reintra în circuitul turistic regional după 25 de de ani de la oprirea activităților specifice sezonului rece, a declarat noul manager al stațiunii, Flaviu Leșe.
"Primul pas a fost făcut prin repunerea în funcțiune a pârtiei de schi și încercăm în prima etapă să oferim turiștilor, dar îndeosebi localnicilor posibilitatea de a schia în această iarnă. Intenția noastră e să mai amenajăm încă o pârtie de schi, să aducem îmbunătățiri și dotări suplimentare celei puse în funcțiune, apoi să ne ocupăm de alte investiții. Cert e că după aproape 25 de ani, timp în care cea mai apropiată stațiune montană de municipiul Baia Mare a fost abandonată, acum va fi modernizată, dotată și readusă în atenția turiștilor români, a localnicilor, dar și a străinilor care petrec mici vacanțe în Maramureș. Deși am redeschis pârtia de schi de puțin timp, constatăm că sfârșitul de săptămână aduce un număr mare de pasionați de schi, dar și copii însoțiți de părinți care petrec câteva ore în aer liber la schi și săniuș", a spus Flaviu Leșe pentru Agerpres.
Potrivit acestuia, în vara acestui an cele trei cabane vor intra într-un amplu proces de modernizare, dotare și pregătire pentru sezonul anului viitor.
"Intenționăm să redotăm, modernizăm, inclusiv acoperișul celor trei cabane montane din vecinătatea pârtiei de schi. Ne dorim un mic complex arhitectonic care să corespundă zonei în care ne aflăm luând drept model alte stațiuni din Europa. Avem această capacitate și ne propunem ca toate investițiile să fie realizate în condiții optime ca stațiunea Izvoare să redevină printre cele mai apreciate din Maramureș, alături de alte domenii turistice sau schiabile", a mai precizat Flaviu Leșe.
Pe piața imobiliară locală, stațiunea Izvoare a fost evaluată la peste 4 milioane de euro, iar în urmă cu doi ani Primăria municipiului Baia Mare a anunțat că intenționează să cumpere domeniul, însă a renunțat la investiție.