Firmele din România nu profită pe deplin de tehnologiile digitale existente, dar în cadrul Programului Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare există finanțări care să sprijine utilizarea acestora, a transmis, la Profit E-commerce, Ancuța Popa, Director General Adjunct la Autoritatea de Management pentru program. Două astfel de apeluri de proiecte vor fi lansate în perioada următoare, pentru IMM din domeniul IT și pentru digitalizarea în domeniul cultural.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
”În ceea ce privește mediul privat s-a constatat că întreprinderile din România nu profită pe deplin de tehnologiile digitale existente, iar în cadrul programului sprijinim astfel de acțiuni”, a arătat Ancuța Popa, Director General Adjunct, Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Astfel, în cadrul acțiunii de cercetare, sunt asigurate finanțări pentru proiecte în partenriat public-privat, astfel încât mediul privat să poată beneficia de oportunitățile de cercetare din universități sau alte institute de profil, pentru dezvoltarea unor prototipuri și lansarea lor pe piață.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Totodată, în cadrul finațărilor disponibile în domeniul digitalizării, în perioada următoare va fi lansat un apel dedicat IMM din domeniul IT, pentru dezvoltarea de noi produse, servicii și aplicații în domeniile da specilaizre inteligentă – inteligență artificială, roboți, tehnologii ale realității existente.
Ghidul solicitantului va fi publicat în counsultare, pentru 15 zile, pe pagina de internet a MIPE, valoarea apelului fiind în jur de 58,3 milioane euro.
De asemenea, o măsură este dedicată digitalizării în domeniul culturii, cu scopul creșterii consumului de carte și mobilizării de noi audiențe prin utilizarea instrumentelor digitale.
Valoarea apelului de proiecte, care va fi lansat până la finalul acestui an, este de 1,5 milioane euro și se urmărește dezvoltarea capicității de realizare a cărților în format electronic, e-book sau audio book, pentru autori de limbă română.
CITEȘTE ȘI Excepțiile revin: Cumul al indemnizației pentru creșterea copilului și indemnizației de la companie - pentru membrii CADirectorul MIPE a mai amintit că apelul de proiecte pentru susținerea digitalizării IMM, prin furnizarea de servicii specifice cu ajutorul hub-urilor de iunovare digitală, este deschis până la 25 octombrie, iar de anul viitor aceste servicii vor putea fi accesate.