Protecția Consumatorilor a amendat cu peste 650.000 de lei lanțul de magazine Selgros

Protecția Consumatorilor a amendat cu peste 650.000 de lei lanțul de magazine Selgros
scris 31 ian 2024

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu circa 650.000 de lei mai multe magazine ale operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL și a oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 45.000 lei.

Potrivit unui comunicat al ANPC, controalele au fost efectuate luni, 29 ianuarie, pe întreg lanțul de 23 de magazine din România, aparținând operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței CITEȘTE ȘI RCS&RDS se angajează să mențină stabilitatea grilei de programe, după o investigație a Concurenței
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat până în acest moment, verificările aflându-se încă în derulare, următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare de circa 650.000 lei, 4 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 45.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii pentru agregatele frigorifice din magazinul Selgros Oradea, până la remedierea deficiențelor și închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni a magazinului din municipiul Iași.

De asemenea, comisarii ANPC au propus închiderea temporară, pentru o perioadă de 6 până la 12 luni, a magazinului Selgros Băneasa, din București și emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte în 3 magazine.

„Am demarat o nouă acțiune de verificare a marilor rețele comerciale. Vom îndesi controalele și vom lua măsuri din ce în ce mai ferme, până vom avea pe piață aceeași calitate a produselor cu cele aflate pe rafturile magazinelor din vestul Europei. Am mai spus: nu suntem consumatori europeni de mâna a doua”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Printre principalele nereguli constatate de comisarii ANPC se numără: comercializarea unor legume și fructe deteriorate și care nu respectă indicațiile de calitate de pe etichetă (diferențe de calibru), comercializarea unor produse preambalate care nu respectă cantitatea netă înscrisă pe eticheta de produs, neafișarea, în zona gastro, a listei ingredientelor, a valorii lor nutriționale, a alergenilor, a greutății produsului, a faptului că provin din produse congelate, acolo unde este cazul, și a aditivilor pe care produsele preparate în locație le conțin.

Executivul a stabilit plata medicilor de familie la nivelul ultimului semestru CITEȘTE ȘI Executivul a stabilit plata medicilor de familie la nivelul ultimului semestru

Totodată, au mai fost găsite nereguli în ceea ce privește nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor sau pentru produsele finite păstrate la masa caldă, condiții improprii de lucru în zona de carmangerie, folosirea unor agregate frigorifice cu acumulare de praf, rugină și alte impurități, comercializarea unor produse din carne cu acumulare de lichid in interiorul ambalajului, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaj deteriorat și a unor ouă de consum cu coaja crăpată/spartă, comercializarea produselor din pește și a peștelui proaspăt fără a fi acoperite de fulgi de gheață precum și comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită.

Comisari ANPC au mai găsit neconformități pe zona de depozitare a unor produse destinate neutralizării, igienizare necorespunzătoare, lipsa unei evidențe privind producția de produse de patiserie coapte în unitate, depozitarea unor produse fără elemente de identificare etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
selgros
protecția consumatorilor