Retailerul german de bricolaj Hornbach, care deține șase centre în România, s-a extins cu un magazin online în Slovacia și pregătește deschiderea unor instrumente similare în România și Suedia.
În vară a fost anunțat că Hornbach va deschide magazinul online în România în prima jumătate a anului viitor.
Compania mai are instrumente de comerț online în Germania, Austria, Elveția, Olanda, Luxemburg și Cehia.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În paralel, Hornbach caută în prezent terenuri în orașe mari din România, precum Constanța, Iași sau Cluj-Napoca.
Anul trecut, Hornbach România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 141 milioane euro, în creștere cu 16,3% față de 2015.
Pe plan global, în perioada 1 martie - 31 august 2017, concernul Hornbach Holding a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 5,7%, la 2,3 miliarde euro. În timp ce în Germania cifra de afaceri a crescut în al doilea trimestru cu 0,3%, iar în prima jumătate a anului cu 2,0%, creșterile în restul Europei au fost de 8,3%, respectiv 9,5 %. Cota externă din cifra de afaceri a sub-concernului a crescut astfel de la 44,6% la 46,3%.

Hornbach are 156 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit în nouă țări din Europa, dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).
Hornbach își dispută piața românească de distribuție a materialelor de construcții și bricolaj cu trei companii autohtone - Dedeman, Arabesque și Ambient -, plus alte patru multinaționale - Praktiker, Kingfisher (a cumpărat Bricostore), Leroy Merlin (a cumpărat bauMax) și Mr. Bricolage.