Green Group instalează în București primele 5 sisteme de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile contra cash sau vouchere de reduceri. Unde vor fi amplasate

Green Group instalează în București primele 5 sisteme de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile contra cash sau vouchere de reduceri. Unde vor fi amplasate
scris 18 iul 2018

Holdingul Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, controlat de fondul de investiții Abris Capital Partners, a primit aprobare de la primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru instalarea primelor 5 sisteme de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile de tip Sigurec din București la care s-a angajat printr-un acord semnat anul trecut cu Primăria.

Amplasamentele din Capitală ale celor 5 sisteme de colectare au fost aprobate printr-o dispoziție a primarului general. În schimbul deșeurilor reciclate se oferă bani sau vouchere de cumpărături.

Urmărește-ne și pe Google News

În București va fi instalat un sistem de tip Sigurec Public și 4 din categoria Sigurec City. Astfel de sisteme au mai fost instalate de Green Group în Buzău, Turda și Cluj-Napoca. Stații mai mici de reciclare, de interior, destinate în general mall-urilor și hypermarketurilor, au fost plasate de companie și în alte localități din țară.

Green Group instalează în București primele 5 sisteme de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile contra cash sau vouchere de reduceri. Unde vor fi amplasate
Vola.ro estimează vânzări de 80 milioane euro în acest an, în creștere cu 30%, pe fondul problemelor concurentelor Paravion și Tripsta CITEȘTE ȘI Vola.ro estimează vânzări de 80 milioane euro în acest an, în creștere cu 30%, pe fondul problemelor concurentelor Paravion și Tripsta

În primăvara anului trecut, primarul Gabriela Firea anunța că în București vor fi instalate, pentru început, un număr de 50 de puncte de colectare selectivă a deșeurilor, parte din ele complet automatizate, iar celelalte deservite de operatori, care vor prelua de la cetățeni deșeurile deja sortate și vor oferi în schimbul acestora stimulente în numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri.

În acest scop, municipalitatea și Green Group au încheiat un acord pe 5 ani, prin care compania s-a angajat ca, în termen de un an de la semnare, să finanțeze costurile unei infrastructuri constând în cel puțin 50 de sisteme de colectare de tip Sigurec City și minimum 2 din categoria Sigurec Public. În sarcina Primăriei intră punerea la dispoziție de amplasamente pentru aceste sisteme.

"Prezentul acord își propune să realizeze o rată de creștere anuală cu 1% a cantității de ambalaje primare, deșeuri de echipamente electrice și electronice și baterii colectate. Rata anuală de creștere se va aplica din al doilea an de implementare a acordului, având ca referință cantitățile colectare în primul an de implementare", se stipulează în documentul citat.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului Gazeta Sporturilor CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului Gazeta Sporturilor

Blocurile de locuințe vor trebui dotate obligatoriu cu spații de colectare selectivă a deșeurilor, care să faciliteze reciclarea, potrivit unui proiect de lege introdus recent pe circuitul legislativ. Draftul de act normativ modifică Legea locuințelor din 1996.

În forma aflată în prezent în vigoare, aceasta impune, ca exigență minimală, dotarea blocurilor de locuințe cu "spații destinate colectării, depozitării și evacuării deșeurilor menajere". Inițiatorii proiectului au în vedere înăsprirea exigenței, prin impunerea de "spații destinate colectării, depozitării și evacuării separate pe fracții a deșeurilor menajere".

Aceștia menționează, în expunerea de motive a proiectului, că normele UE obligă România să ajungă la un grad de reciclare a deșeurilor municipale de 50% până în 2020, țintă imposibil de atins în condițiile în care, în prezent, procentul real de reciclare este de doar 5-6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
colectare selectiv deseuri
reciclare deseuri
green group
primaria capitalei
gabriela firea
sigurec