Omul de afaceri Vlad Papuc, noul proprietar al celebrului magazin Eva din centrul Bucureștiului, vrea să facă noi plasamente imobiliare pe segmentele rezidențial și comercial în orice oraș din România în care găsește oportunități și caută soluții pentru dublarea capacității de producție de microbuze a fabricii sale din Câmpina, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
El anunță totodată și ce plan are cu magazinul Eva, respectiv dorința de a păstra Mega Image.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Profit.ro a anunțat anterior că Papuc a intrat pe piața imobiliară prin achiziția magazinului Eva de pe Bulevardul Magheru. El a plătit 8 milioane de euro fondului cipriot de investiții Bluehouse Capital pentru achiziția spațiului comercial de circa 1.700 de metri pătrați închiriat rețelei Mega Image.
„Acum suntem deschiși la oportunități. Fie că vorbim de rezidențial sau de comercial. Dacă cifrele arată bine, sunt interesat de orice locație din țară. Nivelul de preț depinde de cum se poate finanța achiziția.
La magazinul Eva sunt fericit cu Mega Image chiriaș. E un business stabil și nu mă interesează să fac altceva cu locația“, a declarat, pentru Profit.ro, Vlad Papuc.
Vlad Papuc (39 de ani) a preluat firma de transport de persoane inițiată de părinții săi în anii ’90 și a adăugat noi linii de business. Acum, el este proprietarul afacerii de caroserii auto Aveuro Interntional, cu afaceri de 7,7 milioane euro și un număr mediu de 97 de angajați în 2023.
Compania a început prin construcția de microbuze pentru divizia de transport persoane a familiei, care asigura, printre altele, ruta Azuga-Bușteni-Sinaia-Câmpina-Ploiești, iar în 2015 a fost pusă baza diviziei de vânzări. Microbuzele carosate în Câmpina au ajuns să circule pe șosele din Germania, Olanda, Grecia, Spania, Italia, Polonia, Norvegia, Israel și Moldova.
Fabrica funcționează în Câmpina pe un teren de 22.000 de metri pătrați. Halele de producție și birourile ocupă circa 8.000 de metri pătrați.
„Căutăm și oportunități de investiții în spații industriale, momentan pentru a mări capacitatea de producție a fabricii noastre de la Câmpina unde producem microbuze termice și electrice. Am fost primii din Europa cu omologare de tip pe microbuze electrice. Sper să dublăm capacitatea de producție și să ajungem la 70 de microbuze pe lună.
Avem cerere foarte mare pe microbuzele noastre. Acum suntem la expoziția de autobuze și microbuze IFEMA din Madrid, unde microbuzul nostru electric Aveuro cu 16 locuri este nominalizat la microbuzul anului. Sperăm să câștigăm, deși concurăm cu niște coloși“, a adăugat omul de afaceri.
Microbuzul 100% electric Aveuro e-Sprinter participă, pentru a doua oară consecutiv, la competiția Microbuzul Anului organizată de IFEMA Madrid.
Fabrica din Câmpina produce microbuze școlare, turistice, turistice de lux și de oraș, cu până la 24 de locuri.
În vară, presa locală a relatat că CJ Maramureș a semnat un contract de achiziție a 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor, în valoare de peste 37 milioane lei, cea mai mare parte a finanțării fiind prin PNRR, Aveuro livrând anterior microbuze și către județele Suceava, Mehedinți, Satu Mare, Gorj.
CITEȘTE ȘI Carrefour lansează o anchetă - angajații dintr-o țară arabă s-au plâns că sunt obligați să lucreze și 60 de ore pe săptămână Grupul de companii al familiei Papuc rulează anual afaceri de peste 16 milioane de euro și are un număr mediu de 260 de angajați.
Vlad Papuc este fiul Rodicăi Papuc (66 de ani) din Câmpina, fost consilier județean în Consiliul Județean Prahova și președinta Organizației Județene de Femei a PNL.
Ea candidează acum pentru funcția de senator în Parlamentul României, fiind numărul 2 pe lista PNL Prahova.
O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.
CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour reintegrează un nou fost magazin cora, una dintre cele mai vechi unități din România Sectorul de retail a avut o evoluție constantă anul acesta, când piața va absorbi un stoc nou de 170.000 metri pătrați. Din această suprafață, 41% (70.000 metri pătrați) au fost livrați la Pitești – un centrul comercial de 52.000 metri pătrați finalizat în primăvară și un parc de retail de 17.000 metri pătrați în această toamnă. Orașe mai mici precum Curtea de Argeș, Crevedia și Moinești sunt pe lista celor cu proiecte prevăzute a fi livrate până la final de an.
În primele nouă luni ale anului au intrat pe piața românească brandurile Rituals, Kiko Milano, Budmil, Stefanel, Bogner, Happy Restaurants, Hesburger, Froo, Good2Go și Brooklyn: beauty, modă & articole sportive, restaurante și magazine de proximitate, conform CBRE Romania.