Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut cu 1,1%, în primele opt luni ale anului, față de perioada similară din 2023, atât ca serie brută cu 1,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Borgo Molino Prosecco Extra Dry este realizat din struguri Glera și se remarcă prin perlajul său fin și persistent.
Ministerul Finanțelor este în dialog cu reprezentanți ai industriei băuturilor spirtoase (producători și importatori) și analizează stabilirea unui calendar clar de creștere a accizelor, față de actualul mecanism de ajustare a accizei care ține cont de inflație, au declarat surse din Ministerul Finanțelor pentru Profit.ro.
Antreprenorul Mihai Simiuc, care a preluat recent înapoi brandurile Frufru și Urban Monkey de la gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum Unilever, a intrat în acționariatul platformei Life Box, furnizor de mâncare sănătoasă.
Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a decis să retragă din piață un total de 4 milioane de ouă din cauza unui focar de Salmonella. Acum, retragerea este ridicată la clasa 1, cea mai serioasă clasificare, notează Prevention.
Un draft de Ordonanță de Urgență privind instituirea unei măsuri de combatere a creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare, precum și la îngrășăminte, furaje și pesticide, consultat de G4Food, obligă operatorii economici din domeniul agroalimentar să plafoneze adaosul comercial de la 5% până la 50%.
Compania Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, vândută recent către Mega Image, a primit o amendă de 10.000 euro de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Capitalizarea McDonald’s a căzut peste noapte cu 12 miliarde de dolari, după problemele găsite în mai multe restaurante.
Pastele reprezintă o tradiție culinară care a străbătut secole și a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume. Originile lor sunt adânc înrădăcinate în istoria Italiei, datând din secolul al IX-lea, atunci când arabii au adus în Europa tehnica de a prepara paste din făină de grâu și apă.
Românii consumă tot mai multă carne de pui, datorită prețului mult mai mic decât cel al cărnii de porc, potrivit datelor statistice prezentate de crescătorii de păsări.