Construit pe o parcelă privilegiată din Brașov, acest complex rezidențial și-a propus să le ofere locatarilor săi experiența de a locui într-un apartament care seamănă mai mult cu o casă și mai puțin cu un imobil înghesuit pe verticală. Volumetriile simple plasate de-a lungul parcelei formează comunitatea de apartamente care sunt fie standard, cu o curte, duplex sau triplex.
Un exemplu de astfel de apartament este acest duplex cu trei camere, preluat de arh. So-rana Leru și arh. Mihaela Tampiza, ce fac parte din echipa Miso Architects în stadiul în care nici nu era turnată placa nivelului superior. Astfel, arhitectele au putut să intervină decisiv la recompartimentarea spațiului, repoziționarea scării și la amplasarea ferestrelor de mansardă VELUX. La primul nivel se află baia și un birou, iar zonele principale ale casei, livingul, dormitorul, bucătăria, dressing-ul și o altă baie, aflându-se la nivelul superior.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Amenajarea a pornit de la dorința beneficiarului, un tânăr antrprenor local, care și-a dorit o locuință modernă și elegantă. Elementele distinctive ale amenajării sunt finisajele. Recordul absolut fiind cei aproape 4 km de cabluri electrice folosite în toată casa - lucru care le-a permis arhitectelor să jongleze atât cu lumina naturală a spațiului, cât și cu cea artificială.
Și pentru că a venit vorba de lumină naturală, se știe că o casă care are din plin lumină naturală este mai caldă, mai primitoare și mai confortabilă. Iar acest duplex beneficiază din plin de lumină naturală, care intră de-a lungul zilei prin ferestrele de mansardă VELUX plasate strategic la nivelul superior al apartamentului.
Sunt ferestre din lemn învelit în poliuretant alb, ceea ce le recomandă mai ales pentru spațiile umede, în special băi și bucătării. Sunt foarte rezistente și nu necesită întreținere, iar fantele de ventilare cu care sunt dotate, îi permit proprietarului să aerisească chiar și cu fereastra închisă, atunci când, spre exemplu, este plecat de acasă. În plus, câteva din-tre ele sunt accesorizate cu rulouri pentru filtrarea luminii sau pentru un efect de în-tunecare pe timpul zilei.
Două ferestre au fost montate în bucătărie, astfel încât această zonă să fie iluminată funcțional. Deasupra mesei de dining se află o fereastră de dimensiuni mai mari, de unde beneficiarul are vedere panoramică asupra centrului civic al orașului. De o parte și de alta a patului sunt două ferestre mai înguste care proiectează lumina naturală pe pardoseală ca un adevărat covor. Modelul cu deschidere superioară, le-a permis arhitectelor să poziționeze piese de mobilier și sub ferestre. În zona dressing-ului și a băii, sunt poziționate alte două ferestre de mansardă VELUX.
Dacă ești dezvoltator imobiliar, arhitect, inginer sau montator și ai un proiect de casă care are nevoie de lumină și ventilație naturală, te invităm să descoperi Ghidul VELUX de design.
În ghidul de mai sus, sunt prezentate o varietate de resurse valoroase, soluții pentru diferite tipuri de spații, studii de caz, proiecte VR, studii care arată care sunt beneficiile luminii naturale pentru clienți, precum și sfaturi și recomandări pentru design și proiectare.