Sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi reabilitat, în cadrul unui proiect în valoare de peste 50 de milioane de lei

Sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi reabilitat, în cadrul unui proiect în valoare de peste 50 de milioane de lei
scris 16 iul 2018

Sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) va fi consolidat și reabilitat, în cadrul unui proiect în valoare de peste 50 de milioane de lei. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic II, iar lucrările care vor fi realizate vizează sporirea rezistenței și rigidității, rezultând o asigurare corespunzătoare la acțiunile seismice. Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) (prin Compania Națională de Investiții) și Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanții MDRAP, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea termică și modernizarea corpului C1 al sediului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din din strada Dumitrache Banu nr. 46, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

Valoarea estimată a investiției este de 51,02 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de către MDRAP, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, și Ministerul Afacerilor Interne (prin IGSU), din fonduri alocate anual cu această destinație.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, se retrage din conducerea celui mai mare proprietar de centre comerciale din România CITEȘTE ȘI Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, se retrage din conducerea celui mai mare proprietar de centre comerciale din România

”Clădirea IGSU a fost construită în anul 1968, cu regim de înălțime de S+P+7E+etaj parțial, accesul în clădire realizându-se prin corpul C. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic II, iar lucrările care vor fi realizate vizează sporirea rezistenței, rigidității și ductilității elementelor structurale, rezultând o asigurare corespunzătoare la acțiunile seismice. În urma finalizării raportului de expertiză tehnică și a studiului de prefezabilitate, s-a optat pentru realizarea consolidării și modernizării Corpului C, în detrimentul demolării și reconstruirii. Astfel, principalele lucrări vizează, în principal: consolidarea structurii fundațiilor, suprabetonări armate pentru sporirea rigidității planșeelor, consolidarea scărilor, refacerea hidroizolațiilor, detaliilor arhitecturale și a instalațiilor, precum și termoizolarea clădirii”, anunță MDRAP.

În urma emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, va putea fi demarată, în perioada următoare, procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiective de investiții cuprinse în zece subprograme, care vizează construirea, reabilitarea sau modernizarea de: săli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, așezăminte culturale, instituții de învățământ superior de stat, săli de cinematograf, lucrări în primă urgență, unități sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizează și alte tipuri de obiective de investiții, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, precum piețe agroalimentare, centre sociale, centre multifuncționale etc., dar și obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justiției (reabilitări, consolidări, modernizări de sedii de tribunale, curți de apel sau parchete).

viewscnt
Afla mai multe despre
igsu