RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat în primul trimestru al acestui an comisioane de aproximativ 2,5 milioane euro.
Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.
Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
Detalii AICI
Birourile RE/MAX au intermediat în acest interval circa 2.200 de tranzacții la nivel național.
Potrivit reprezentanților RE/MAX România, T1 2023 a fost marcat de o abordare mai rezervată a cumpărătorilor, respectiv o scădere a volumului tranzacțiilor înregistrate, comparativ cu acceași perioadă a anului precedent, ca efect al inflației și restrângerii accesului la surse de finanțare pentru cumpărători. Pe de altă parte, este important de menționat că piața prezintă o ciclicitate anuală, caracterizată printr-un volum mai redus în primul trimestru al anului, comparativ cu T2.
În primul trimestru al anului curent, RE/MAX România a înregistrat comisioane de circa 2,5 milioane de euro. Rezultatele obținute vin în urma a 2.200 de tranzacții efectuate în acest interval, care au însumat o valoare totală de cca. 118,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o scădere de 9% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX s-au înregistrat pe segmentul rezidențial – aproximativ 90% din totalul tranzacțiilor, doar 10% fiind pe zona comercială. Totodată, cele mai căutate tipuri de locuințe au fost apartamentele cu două camere, într-un procent de 33%, casele - cu aproximativ 20% din total, apartamentele cu trei camere cu cca. 15% și garsonierele, cca. 9,5%.
„În trimestrul al doilea comportamentul cumpărătorilor va rămâne în continuare condiționat de accesibilitatea la sursele de finanțare, existând posibilitatea ca acestea să devină mai ofertante în a doua parte a anului. De asemenea, fiind evident interesul și nevoia pentru spațiul locativ în piață, cât și tendința de creștere a interesului de achiziție în T2, este posibil să vedem o revenire a pieței la nivelul volumelor de tranzacționare”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.
La nivel de business, RE/MAX România vizează o creștere organică pentru următoarea perioadă a anului, în linie cu strategia de dezvoltare la nivel național și contextul pieței imobiliare locale. Până la finele anului curent, compania țintește o valoare totală a comisioanelor de circa 16,5 milioane euro.
În România, RE/MAX are peste 70 de francize și peste 800 de membri.
La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 140.000 de agenți afiliați, în 8.300 de birouri, aflate în peste 110 de țări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2400 birouri și 30.000 de agenți, continuând să se extindă.