Primăria Capitalei vrea să cheltuiască peste 3 milioane euro pentru a consolida clădirea în care se află Club A

Primăria Capitalei vrea să cheltuiască peste 3 milioane euro pentru a consolida clădirea în care se află Club A
scris 21 sep 2019

Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Lucrărilor cu Risc Seismic (AMRCCRS), a lansat o licitație de 14,62 milioane lei (3,08 milioane euro) pentru a consolida clădirea din Strada Blănari nr. 14, unde se află și Club A, potrivit unui anunț publicat pe platforma SICAP.

Licitația vizează achiziția de servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări de consolidare a imobilului situat în Strada Blănari nr. 14, sector 3, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Imobilul, situat în zona protejată nr. 26 Lipscani, este înscris în lista monumentelor istorice din anul 2015 și se încadrează atât în Situl I de arhitectură al Municipiului București, cât și în Ansamblul Centrul Istoric.

”Imobilul a fost construit în perioada 1934-1937, are regim de înălțime S+P+5, suprafață teren 846 mp, suprafață construită 690 mp, suprafață desfășurată 4.569 mp, înălțime 23 m; este proprietate mixtă, fiind împărțit în spații cu altă destinație decât cea de locuință, 20,92% proprietate persoane fizice (două spații cu funcțiune culturală, Club A și Godot Cafe-Teatru, spații de alimentație publică) și spații cu destinația de locuință 79,08% (40 apartamente în care locuiesc 48 persoane, la et. 1-5)”, se arată în anunț.

CITEȘTE ȘI Sectorul construcțiilor a accelerat

Imobilul este încadrat în clasa de risc seismic RsII cu obligație de consolidare, având în vedere degradările majore la nivelul plașeelor, pereților și instalațiilor. Clădirea a suferit diverse recompartimentări interioare în zona de servicii și cea culturală.

Pentru a nu afecta aspectul exterior al clădirii, monument istoric, intervențiile se vor realiza numai la interior, aspectul arhitectural și plastic va fi păstrat nealterat.

Durata contractului este estimată la 12 luni, din care 2 luni proiectare și 10 luni execuție. Ofertanții trebuie să prezinte o listă cu principalelor lucrări similare sau superioare din punct de vedere al complexității, duse la bun sfârșit în cursul ”unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani”.

Tipul procedurii este procedura simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
club a
consolidare
risc seismic
cutremur