Parcurile logistice intră într-o nouă fază, de maturizare. Chiriași stabili, cu planuri bine conturate și cerințe tot mai sofisticate. Peste 40% din tranzacții, de preînchiriere

Parcurile logistice intră într-o nouă fază, de maturizare. Chiriași stabili, cu planuri bine conturate și cerințe tot mai sofisticate. Peste 40% din tranzacții, de preînchiriere
scris 29 apr 2021

Piața locală a spațiilor logistice și industriale a început și anul 2021 pe un trend pozitiv, volumul tranzacționat în primele trei luni ale anului ridicându-se la aproape 200.000 de metri pătrați, dublu față de perioada similară a anului precedent.

Reînnoirile de contracte au reprezentat doar 16% din volumul tranzacționat, astfel că cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi și de proiecte de relocare. Mai mult de 40% din tranzacții au fost de preînchiriere, astfel că piața va continua să se dezvolte într-un ritm susținut. Bucureștiul a atras aproape 60% din volumul tranzacționat, o activitate importantă fiind observată și în Timișoara, Pitești (câte 10% din volumul tranzacționat) sau Brașov (7%).

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)
Urmărește-ne și pe Google News

Livrările de spații noi în primul trimestru al acestui an au fost limitate, cea mai importantă dezvoltare finalizată fiind extinderea cu 10.000 de metri pătrați a centrului de distribuție deținut de Decathlon în cadrul parcului logistic dezvoltat de WDP, la intersecția dintre autostrada București – Ploiești și Centura Capitalei. În cadrul aceluiași proiect a fost semnată și una dintre cele mai mari tranzacții ale începutului de an, eMAG închiriind un spațiu de 11.000 de metri pătrați.

“Companiile din sectorul de retail, distribuție și comerț online sunt cele mai active în acest domeniu și suntem încrezători că ele vor fi motorul dezvoltărilor viitoare de parcuri logistice în București și în celelalte orașe. Acest sector intră într-o nouă fază, de maturizare, cu proiecte diversificate realizate atât de către dezvoltatori internaționali, cât și de jucători locali, având standarde de calitate ridicate ale clădirilor și grijă pentru mediul înconjurător, precum și chiriași stabili, cu planuri bine conturate și cerințe din ce în ce mai sofisticate”, a declarat Rodica Târcavu, Partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În prezent, dezvoltatorii au în construcție spații noi cu o suprafață cumulată de peste 450.000 de metri pătrați. Bucureștiul rămâne cea mai activă piață, în jurul Capitalei fiind concentrate circa 55% din noile spații aflate în construcție. Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, trei dintre cele mai importante piețe logistice regionale, alături de Craiova, unde va fi construit un nou centru logistic pentru Profi, sunt de asemenea active.

viewscnt
Afla mai multe despre
spatii comerciale
logistice
depozite