Grupul de investitori coordonat de Ramon Tsur vizează realizarea unui complex multifuncțional în locul halelor cu materiale de construcții de lângă Dedeman Valea Cascadelor

Grupul de investitori coordonat de Ramon Tsur vizează realizarea unui complex multifuncțional în locul halelor cu materiale de construcții de lângă Dedeman Valea Cascadelor

Amplasamentul halelor de pe Valea Cascadelor

scris 16 feb 2021

Omul de afaceri israelian Ramon Tsur, care gestionează o rețea de firme ce au în proprietate și fostele fabrici comuniste RECO, Filatura Românească de Bumbac, Chibro și Flamura Roșie, vrea să transforme într-un complex multifuncțional modern halele metalice de lângă Dedeman și Selgros din cartierul bucureștean Militari, în care acum sunt comercializate materiale de construcții, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Firma Imobiliar Com 2000 SRL, parte a rețelei coordonate de Ramon Tsur – a cărei structură o puteți urmări în infograficul de la finalul articolului, realizat cu date de la termene.ro, pregătește un complex multifuncțional pe Valea Cascadelor 24, unde compania deține un teren în suprafață de 41.192 de metri pătrați și construcții metalice închiriate comercianților de materiale de construcții.

Pe acest amplasament mai există și hala Construct 1 Center, în suprafață de 4.200 de metri pătrați, disponibilă la închiriat pentru 12-20 de euro/metru pătrat/lună.

Ramon Tsur este cunoscut în piața imobiliară ca reprezentant local al grupului Atlantic, care mai deține centrul comercial Home&Design Mall din Ghencea, o clădire de birouri cu cinci etaje din apropierea Pieței Charles de Gaulle și încă una în apropiere de Piața Victoriei, toate în București.

Cele mai valoroase active imobiliare ale grupului de firme sunt foste fabrici comuniste, pentru amplasamentul cărora au fost inițiate procedurile de transformare în mii de apartamente, clădiri de birouri și magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Mari proprietari de birouri, indicați că țin «captive» în sedii zeci de multinaționale care vor să oprească plăți de milioane de euro. Tensiunea dintre proprietari și chiriași a escaladat. «3 chiriași mari pregătesc rezilierea» CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mari proprietari de birouri, indicați că țin «captive» în sedii zeci de multinaționale care vor să oprească plăți de milioane de euro. Tensiunea dintre proprietari și chiriași a escaladat. «3 chiriași mari pregătesc rezilierea»

Cea mai valoroasă proprietate a acestora este fosta Filatură Românească de Bumbac (actualmente Santer System) din zona Morarilor a Sectorului 2. Proprietatea cuprinde un teren de 10,4 hectare și are intabulate 50 de clădiri, o parte utilizate ca spații de închiriat. Doar terenul poate fi evaluat la 15,6 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Planul Urbanistic Zonal inițiat pentru această proprietate prevede construirea unui ansamblu cu funcțiune mixtă, destinat locuințelor colective, birourilor, serviciilor și comerțului, ce va cuprinde clădiri destinate apartamentelor, parter comercial, accese carosabile de deservire, spații subterane tehnice pentru garare și depozitare, amenajări de piațete și terase verzi.


Fosta fabrică de chibrituri Chibro de lângă Parcul Carol face și ea parte din portofoliul de investitor al grupului coordonat de Ramon Tsur. Proprietatea dispune de un teren de 3,4 hectare dobândit în 2008 și evaluat la circa 12 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

În acest caz, Planul Urbanistic Zonal prevede dezvoltarea unui ansamblu multifuncțional ce va cuprinde locuințe colective, comerț, birouri și servicii.

Fosta Flamura Roșie din zona Tineretului dispune de un teren de aproape 1,7 hectare cumpărat în 2001 și evaluat la 9,6 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Pe teren sunt amplasate șase clădiri cu funcțiunea de construcții industriale, magazii, birouri și rezervoare. Planul Urbanistic Zonal, inițiat în decembrie 2018, propune realizarea unui ansamblu cu funcțiuni mixte (comerț, servicii, birouri), dezvoltat pe un regim de înălțime maxim de zece etaje. Surse din piața imobiliară au declarat pentru Profit.ro că Ramon Tsur vrea să dezvolte aici clădiri de birouri.

Pentru fosta fabrică RECO, din apropierea Pădurii Andronache, s-au solicitat avizele necesare dezvoltării unui ansamblu imobiliar mixt cu peste 1.500 de locuințe și spații comerciale.

Terenul de 4,7 hectare pe care se poate ridica acest proiect poate fi evaluat la 9,5 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Toate cele patru fabrici sunt pregătite pentru dezvoltare, însă nu este exclusă o eventuală vânzare, în condițiile în care majoritatea tranzacțiilor cu terenuri sunt condiționate de existența PUZ-ului. Cert este că Ramon Tsur este cunoscut în piața imobiliară ca investitor nedispus să vândă decât la prețuri foarte mari.

Acționarii firmelor care dețin cele patru proprietăți converg spre compania Diham SA (după cum puteți vedea din infograficul alăturat, cu date furnizate de termene.ro), unde principal acționar este Ingrid Morand (fostă Dulămescu), despre care presa a scris că ar fi fiica lui Dumitru Dulămescu, închis pentru spălare de bani și fost asociat al lui Sorin Shmuel Beraru, fugit din țară la sfârșitul anilor `90 și încă prezent pe lista de căutați a Interpol.

Sorin Beraru a participat, din postura de acționar, la privatizarea a o serie de firme deținute de Fondul Proprietății de Stat (FPS), printre care Chibro, Flamura, Diham, Comautosport, Stomobi, Reco, Mecapol din București sau Criotex Oradea și Saltex Salonta. Omul de afaceri a fost condamnat pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și spălare de bani pentru privatizarea frauduloasă a societății CICO.

viewscnt
Afla mai multe despre
ramon tsur
dedeman valea cascadelor
reco
filatura romaneasca de bumbac
chibro
flamura rosie