GRAFIC Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale. Clujul depășește cu mult Bucureștiul la prețuri mari

GRAFIC Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale. Clujul depășește cu mult Bucureștiul la prețuri mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2019

Cluj-Napoca a devenit orașul cu cele mai scumpe terenuri pentru dezvoltări industriale din România, prețurile, în zone de maxim interes, fiind și de aproape două ori mai mari decât cele cerute pentru un amplasament din București.

Hanul din Moinești se întoarce din Cehia. Feng shui-ul lui Pallady în pericol CITEȘTE ȘI Hanul din Moinești se întoarce din Cehia. Feng shui-ul lui Pallady în pericol
Urmărește-ne și pe Google News

Prețurile solicitate în Cluj, pentru terenuri pretabile sectorului Logistic/Industrial, variază între 45 euro/metru pătrat și pot ajunge, chiar depăși, 65-75 euro/metru pătrat, valori ce pot stabili un record național în tranzacționare, conform Dunwell.

Cluj-Napoca, București, Sibiu, Timișoara și Craiova sunt orașele cu cele mai ridicate prețuri când vine vorba de achiziția unui teren ce vizează o viitoare dezvoltare industrială.

GRAFIC Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale. Clujul depășește cu mult Bucureștiul la prețuri mari


Prețurile terenurilor au evoluat constant, în special în zonele destinate unor proiecte Industriale/Logistice, însă orice investiție în infrastructură sau dezvoltare logistică dintr-o anumită zonă, automat a adus corecții pozitive acesteia, cât și terenurilor învecinate.

În Cluj-Napoca, zona Florești, prețurile terenurilor variază între 50-60 euro/metru pătrat, în Apahida - 60-70 euro/metru pătrat, în timp ce la Jucu, prețurile cerute variază între 35-40 euro/metru pătrat.

În București, zona de Nord-Est (Ștefăneștii de Jos), prețurile terenurilor pornesc de la 30 euro/mp și pot ajunge și la 60 euro/metru pătrat, în zona de Nord-Vest (Chitila-Rudeni) – 30-40 euro/metru pătrat, în zona de Est (25-35 euro/metru pătrat), în timp ce în zona de Vest, cea mai aglomerată zonă în dezvoltări industriale din România, terenurile se tranzacționează cu 20-25 euro/metru pătrat.

În Sibiu, prețurile terenurilor variază între 25-30 euro/metru pătrat, în timp ce în Timișoara și Craiova terenurile se tranzacționează la prețuri cuprinse între 20-25 euro/metru pătrat.

„Orice proiect de infrastructură (autostrada, centură ocolitoare etc.) sporește atractivitatea zonei respective. Ștefăneștii de Jos a devenit un sector foarte atractiv, odată cu finalizarea autostrăzii A3 București – Ploiești și a nodului de legătura cu Centura Bucureștiului. Același lucru se va întâmpla și cu Târgu Mureș, Turda sau Constanța, orașe cu potențial mare de dezvoltare dat de stadiul avansat al proiectelor de infrastructură, acestea putând deveni un real competitor pentru Cluj”, spune Andrei Moraru, head of land development în cadrul Dunwell.

Acesta a adăugat că dezvoltatorii sunt în căutarea unor terenuri de minimum 100.000 metru pătrat în orașele principale, respectiv minimum 50.000 mp în orașele secundare.

„Cele mai căutate terenuri sunt cele aflate în zonele cu acces rapid către infrastructura rutieră, zonele prevăzute în planurile urbanistice generale (PUG) cu destinație logistică sau industrială. Sunt dezvoltatori care caută foste platforme industriale pentru a le converti în parcuri industriale moderne. Orașele secundare sunt în principal huburi logistice de tip <<pick-up point>>, astfel că cel mai important criteriu îl reprezintă infrastructura rutieră, iar dezvoltatorii vor dori să achiziționeze un teren aflat la ieșirea din oraș, dar cu acces direct în drumul expres sau autostradă”, a mai punctat Andrei Moraru.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi terenuri
cluj napoca
dunwell