Grupul Țiriac, controlat de omul de afaceri Ion Țiriac, acuză că unul dintre cele mai ambițioase proiecte imobiliare din centrul municipiului Brașov, o investiție de peste 100 de milioane de euro, a fost întârziat în mod nejustificat "de ambițiile unor politicieni care au refuzat să supună Consiliului Local prelungirea PUZ-ului, venind cu propuneri diverse pentru o zonă de proprietate privată garantată prin Constituție".
Grupul susține că "aceste intervenții au periclitat dezvoltarea mai multor proiecte cu impact pozitiv major asupra comunității locale, inclusiv de utilitate publică, și că acest tip de abordare este abuziv și contravine din multe puncte de vedere legislației în vigoare".
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Lucrările sunt programate să înceapă până la finalul acestui an, fiind deja inițiate procesele de proiectare și autorizare.
Grupul Țiriac adaugă însă că se bazează "pe competența și înțelegerea autorităților locale" pentru a soluționa această situație și pentru a elibera autorizațiile necesare, care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții în Brașov.
Divizia imobiliară a Grupului Țiriac propune reconversia urbană a unei suprafețe de aproximativ 40.000 mp, situată pe strada Hărmanului, pe un teren ce a aparținut anterior fostei platforme industriale IUS S.A.

Terenul propus pentru reconversie face parte dintr-un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Primăria Municipiului Brașov.

Grupul Țiriac își propune să transforme această fostă zonă industrială într-un proiect rezidențial de amploare.
Proiectul este structurat pe trei faze de dezvoltare, iar componenta sa principală presupune construirea a 600 de apartamente.

Grupul Țiriac se află în stadiu avansat de negociere cu un important furnizor național de servicii medicale pentru implementarea acestui proiect.
Se preconizează alocarea a 12.000 mp pentru unitatea medicală și alți 2.500 mp pentru zone educaționale și sportive.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 100 milioane de euro. Grupul Țiriac a demarat demersurile de proiectare și a inițiat procesul de autorizare, asumându-și și urmărind lansarea lucrărilor până la finalul anului în curs.
Investiție și în Timișoara
Recent, autoritățile din Timișoara au avizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona fostului Abator. Sunt propuse reabilitarea clădirilor de patrimoniu și reconversia fostului spațiu industrial de aproape 5 hectare într-un cartier modern, cu trei cvartale de blocuri, piațete publice și spații verzi.
Potrivit documentației, vor fi construite 17 clădiri – locuințe, birouri, spații comerciale, hoteluri și servicii.

Omul de afaceri este în etapa de definitivare a unui concept arthitectural și pentru proiectul mixt pe care îl pregătește în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București. Fosta fabrică a fost demolată în 2019 și 2020, iar construcția ar putea fi realizată după definitivarea proiectelor din Brașov și Timișoara.
Ion Țiriac vrea să realizeze și un complex sportiv lângă patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni, inaugurat în 2016.
Cel mai recent proiect al diviziei este turnul de birouri Țiriac Tower, construit în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol. Proiectul urmează să îi aducă omului de afaceri câte 3,9 milioane de euro pe an, conform oficialilor companiei.
Investitorul se află în etapa avizării și cu un mega proiect imobiliar pe care vrea să îl dezvolte în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului. Acesta ar putea cuprinde 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje cu locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.