FOTO Hagag investește 20 milioane de euro în Palatul Știrbei, după ce a primit autorizația de construire. Încep renovarea și consolidarea

FOTO Hagag investește 20 milioane de euro în Palatul Știrbei, după ce a primit autorizația de construire. Încep renovarea și consolidarea
scris 3 aug 2022

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, parte a Hagag Group din Israel, a primit  autorizația de construire pentru demararea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului Știrbei din Calea Victoriei 107, București.

Compania a inițiat procedura de licitație pentru selectarea antreprenorului general.

Urmărește-ne și pe Google News
Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, începe lucrările la Paltim, cea mai mare investiție a sa de până acum CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, începe lucrările la Paltim, cea mai mare investiție a sa de până acum

Clădirea palatului va fi consolidată și renovată în întregime, păstrându-se proporțiile și regimul de înălțime, iar fațadele și elementele decorative exterioare și interioare vor fi restaurate, urmărind linia proiectului inițial. Imobilul este clasat drept monument istoric de clasă A, fiind considerat unul dintre cele mai valoroase și reprezentative construcții pentru patrimoniul arhitectural, cultural și istoric al Bucureștiului.

H Știrbei Palace prevede și reedificarea corpului anexă al fostei remize de trăsuri, construcție care va respecta volumetria și raportul plin-gol al corpului inițial, prin modelarea golurilor fațadei către Palat, realizat într-o arhitectură și cu materiale contemporane.

Bugetul alocat pentru lucrările de recondiționare a Palatului și reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro, potrivit unui comunicat anterior al companiei.

„Palatul Știrbei este una dintre cele mai impresionante construcții din București. Arhitectura, elementele decorative neoclasice și proporțiile sale erau impunătoare în 1835, atunci când a fost construit, și la fel de spectaculoase sunt și acum, în 2022 - chiar dacă imobilul se regăsește astăzi într-o stare avansată de degradare”, spune Yithzak Hagag, Co-fondator și acționar Hagag Development Europe. 

România reia negocierile pentru operaționalizarea rutei de transport Marea Neagră - Marea Caspică, în speranța că Portul Constanța va redeveni ”port-cheie” la Marea Neagră. Proiectul a fost lansat în urmă cu 10 ani CITEȘTE ȘI România reia negocierile pentru operaționalizarea rutei de transport Marea Neagră - Marea Caspică, în speranța că Portul Constanța va redeveni ”port-cheie” la Marea Neagră. Proiectul a fost lansat în urmă cu 10 ani

Palatul Știrbey se întinde pe o suprafață construită la sol de 776 de metri pătrați și o suprafață construită desfășurată de 2.933 de metri pătrați, având un regim de înălțime de S+P+E+M.

Întreaga clădire va fi restaurată și reconsolidată, inclusiv elementele decorative exterioare. După reintroducerea în circuitul public, interiorul clădirii va găzdui o galerie high-end pentru mărci premium cu renume internațional, dar și un spațiu modern destinat unor evenimente culturale si expunerii lucrărilor de artă semnate de artiști contemporani, români și internaționali, pe care dezvoltatorul o va pune, cu titlu pro-bono, la dispoziția acestora din urmă.

FOTO Hagag investește 20 milioane de euro în Palatul Știrbei, după ce a primit autorizația de construire. Încep renovarea și consolidarea

Istoricul proprietății datează din ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea, iar între 1849-1856 palatul devine reședință domnească. Cele mai ample modificări se aduc proprietății în perioada 1881-1891 când arhitectul Frederich Hartmann semnează proiectul de transformare a fațadelor palatului, așa cum sunt ele păstrate astăzi. Hartmann este responsabil, de asemenea, și de proiectul de construcție al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, a semnat recent un acord cu grupul canadian SNC-Lavalin, care vizează achiziția unui complex de birouri din centrul Bucureștiului, la un preț de 8,25 de milioane de euro, și transformarea acestuia în hotel, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Dezvoltatorul mai lucrează la două proiecte hoteliere în România. A cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și a anunțat că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele. Totodată este interesat și de achiziția celebrului hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu.

Companii din Ungaria și Slovacia, interesate să dezvolte afaceri în Portul Constanța CITEȘTE ȘI Companii din Ungaria și Slovacia, interesate să dezvolte afaceri în Portul Constanța

Hagag mai deține un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri. De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova.

Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente. Hagag se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag development europe
palatul știrbei