FOTO Frații Pavăl cumpără teren de la un fost diplomat și de la tatăl fostului antrenor al Simonei Halep în unul din cele două județe rămase fără un magazin Dedeman

FOTO Frații Pavăl cumpără teren de la un fost diplomat și de la tatăl fostului antrenor al Simonei Halep în unul din cele două județe rămase fără un magazin Dedeman
scris 16 oct 2024

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără un teren de la fostul diplomat Ion Maticiuc și de la milionarul Pâris Mouratoglou, tranzacție care poate aduce primul magazin Dedeman din județul Giurgiu, chiar lângă Vamă, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul are o suprafață de circa 59.000 de metri pătrați, fiind amplasat pe strada Unirii, nr. 30, din municipiul Giurgiu. A fost cumpărat la un preț de 2,95 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Vânzătorul, Metropolis & Partenaires, a promovat încă de anul trecut un proiect de centru comercial care să fie construit pe acest teren. Proprietatea este amplasată chiar lângă Vama Giurgiu, la punctul de trecere spre localitatea Ruse din Bulgaria.


FOTO Frații Pavăl cumpără teren de la un fost diplomat și de la tatăl fostului antrenor al Simonei Halep în unul din cele două județe rămase fără un magazin Dedeman

Rețeaua Dedeman numără 62 de magazine răspândite în toate județele țării, cu excepția Teleorman și Giurgiu. Achiziționarea acestui teren poate reprezenta pasul către județul Giurgiu.

EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria

Anul trecut au fost inaugurate doar două magazine: unul la Craiova lângă Promenada Mall și altul la Petroșani. Rețeaua de bricolaj mai beneficiază de 5 centre logistice, un parc auto propriu și are peste 13.000 de angajați.

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2023 o cifră de afaceri de 11,5 miliarde lei, în creștere cu 4,5% față de anul anul precedent, și un profit net de 1,5 miliarde lei, cu aproape 10% sub nivelul din 2022.

Metropolis & Partenaires este deținută în proporție de 45% de o firmă a lui Ion Maticiuc (71 de ani) și a fiului său, actorul Codin Maticiuc, alți 45% aparțin unei firme a grupului francez din sectorul energetic Eren – fondat de Pâris Mouratoglou (83 de ani) și 10% sunt ai franțuzoaicei Renee Jeanne Drahon Vignon, potrivit termene.ro.

Înainte de a intra în afaceri, Ion Maticiuc a fost consilier economic al României la Teheran și Tripoli, înainte de 1989, și director general adjunct în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În mediul privat a investit în companii din petrochimie și imobiliare.

EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria

Francezul de origine greacă Pâris Mouratoglou, tatăl lui Patrick Mouratoglou – antrenor de tenis al Serenei Williams și al Simonei Halep, este fondatorul grupului de firme din sectorul energetic Eren. În 2017, francezii de la Total, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, au investit 237,5 milioane de euro în Eren Renewable Energy, care a devenit Total Eren.

Grupul lui Mouratoglou deține și aproape 40% din complexul hotelier de patru stele Caro din București, o afacere a familie Lazăr.

Pâris Mouratoglou ocupă locul 74 în topul celor mai bogați francezi cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro de către publicația Challenges.

Câștigurile din Dedeman, reinvestite

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat cea mai mare tranzacție a anului 2022 și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București. Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Investitorii și-au extins plasamentele imobiliare și în afara țării, în sectorul hotelier, prin achiziția monumentului istoric Grand Hotel Gardone din Italia din 2023 și a complexului hotelier de 5 stele Waldhaus Flims Wellness Resort, cu o istorie de aproape 150 de ani, din localitatea elvețiană Flims în 2024.

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro și Conpet), energie (Transelectrica și Electrica), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), sănătate (clinica dentară Victoria, Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

În plus, ei au cumpărat de la Suzan Taher, fiica cea mare a lui Fathi Taher, terenuri cu o suprafață de circa 11 hectare în apropierea Școlii Americane din Pipera, pe care ar putea construi sute de apartamente și magazine, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion maticiuc
simona halep
dedeman
fratii paval