FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietarul Muzeului Recordurilor Românești, se asociază cu Hai Solomon și pregătește un proiect rezidențial premium

FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietarul Muzeului Recordurilor Românești, se asociază cu Hai Solomon și pregătește un proiect rezidențial premium

Ion Chirescu alături de noul său proiect rezidențial

scris 10 nov 2022

Arhitectul Ion Chirescu, cunoscut și ca proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, s-a asociat cu antreprenorul israelian Hai Solomon, care a dezvoltat Obor Towers, și împreună pregătesc construcția unui proiect rezidențial boutique cu apartamente premium în nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi investitori au avansat în procesul de autorizare a proiectului lor rezidențial de pe strada Smaranda Brăescu, nr. 46, zonă în care Ion Chirescu mai are și alte investiții imobiliare. Aceștia și-au propus să construiască, pe terenul de 2.500 de metri pătrați de la această adresă, un bloc cu 83 de apartamente premium, majoritatea cu două camere, la care se adaugă 100 de locuri de parcare în subsolul imobilului. Construcția va avea o înălțime de 20 de metri, distribuită pe 4 etaje. Proiectul a fost inițiat încă din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără noul sediu Booking, într-o tranzacție, neconfirmată anterior de aceștia, de aproape 90 milioane euro. Valoarea întregului complex - peste 170 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără noul sediu Booking, într-o tranzacție, neconfirmată anterior de aceștia, de aproape 90 milioane euro. Valoarea întregului complex - peste 170 milioane euro

Investiția este aproape de clădirea Art Business Center, în care funcționează spitalul privat Ponderas. Aceasta a fost dezvoltată tot de Ion Chirescu și vândută, în 2017, către Hili Properties, proprietarul spațiilor în care funcționează restaurantele McDonald`s România, pentru peste 30 de milioane de euro. Anul trecut, Chirescu a mai construit o aripă clădirii Art Business Center, cu o suprafață de circa 500 de metri pătrați.


Până acum, activitatea imobiliară a lui Ion Chirescu s-a concentrat pe dezvoltarea de clădiri de birouri de talie mică și medie, pe care le-a vândut după finalizare. Înainte de criza economică din 2008, el a mai vândut și Buzești Business Center, care găzduiește Ambasada Irlandei, companiei britanice City Capital pentru 20 milioane de euro.

FOTO Schimbare de strategie - One United transformă o clădire din complexul de birouri One North Gate în apartamente CITEȘTE ȘI FOTO Schimbare de strategie - One United transformă o clădire din complexul de birouri One North Gate în apartamente

Antreprenorul își desfășoară activitatea de dezvoltare imobiliară și proiectare prin intermediul firmei Art Group Int pe care o imparte cu soția sa, Simona Ioana Chirescu, potrivit termene.ro.

Familia Chirescu deține și Muzeul Recordurilor Românești din centrul Bucureștiului, care se mândrește cu cele mai mari colecții din lume de tirbușoane, fiare de călcat, aparate foto și timbre. Lângă muzeu, antreprenorul are și tipografia Art Design.

La rândul său, Hai Solomon a dezvoltat proiectul Obor Towers din București, cu 125 de apartamente, în care a investit peste 12 milioane de euro, și a mai realizat, în parteneriate, alte 6 proiecte rezidențiale în România.

PROFIT NEWS TV Ministrul Dezvoltării, despre consolidarea cădirilor cu risc seismic: Nici în 2020, nici în 2019 și nici în 2018 nu au fost cheltuiți banii. Am găsit un mare zero CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Dezvoltării, despre consolidarea cădirilor cu risc seismic: Nici în 2020, nici în 2019 și nici în 2018 nu au fost cheltuiți banii. Am găsit un mare zero

Aproape 10.000 de locuințe noi au fost finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului anterior. Datele SVN Romania arată că la începutul acestui an erau în construcție peste 27.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, un record pentru ultimii 30 de ani.

În trimestrul al treilea al acestui an s-au vândut aproximativ 15.600 de case și apartamente în București și împrejurimi, în scădere cu 5,8%, comparativ cu trimestrul al treilea din 2021. În ciuda contextului general nefavorabil, în primele nouă luni din 2022, pe piața din București și împrejurimi s-au încheiate cu 7,8% mai multe tranzacții cu locuințe, comparativ cu perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ion chirescu
hai solomon