Familia fostului secretar de stat și lider PMP Argeș Cornel Cătălin Bulf pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 600 de apartamente și spații comerciale la parterul blocurilor între Parcul Verdi și Lacul Tei din nordul Bucureștiului, o zonă râvnită pentru potențialul său imobiliar, potrivit documentele analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Firma Alexandra Turism deține un teren de aproape 1,7 hectare amplasat pe strada Gheorghe Țițeica, nr. 109-119, pe care a funcționat, în trecut, baza unei întreprinderi de foraj petrolier.
Alexandra Turism este controlată de Paulina Bulf, soția lui Cornel Cătălin Bulf, conform termene.ro. Societatea a fost delistată de la Bursa de Valori București în 2004, când printre acționarii importanți era și SIF Muntenia.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Familia Bulf pregătește, acum, ultimele acte pentru construirea unui ansamblu rezidențial format din 4 blocuri cu înălțimi cuprinse între 6 și 12 etaje, cu retrageri succesive, la parterul cărora se vor amenaja spații comerciale. Actele investitorului se bazează pe un Plan Urbanistic Zonal care permite un coeficient de utilizare a terenului de 3, echivalentul unei suprafețe construite desfășurate de 50.088 de metri pătrați. Indicatorii permit construirea a peste 600 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.
Extras din PUZ Gheorghe Țițeica 109-119
Terenul familiei Bulf se învecinează cu ansamblul rezidențial, în construcție, One Verdi Park cu 300 de apartamente, al dezvoltatorului One United Properties, și cu terenul moștenitorilor familie Bragadiru, pe o parte din care Impact Developer & Contractor a anunțat că va construi Luxuria Barbu Văcărescu cu 517 apartamente.
Surse Profit.ro din piața imobiliară spun că familia Bulf ar analiza atât varianta dezvoltării imobiliare a terenului de pe strada Gheorghe Țițeica, cât și varianta vânzării acestuia.
Cătălin Bulf a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada Guvernului condus de Ludovic Orban și a fost secretarul general al partidului PMP, formațiune fondată de Traian Băsescu. El a fost în atenția DIICOT pentru spălare de bani într-un dosar cu privire la devalizarea societății Foraj Sonde București.
În CV-ul său se menționează că, anterior poziției de secretar de stat, a ocupat funcția de consultant tehnic al Bazei de Ateliere și Transporturi (BAT) Târgoviște SA, contractor al principalilor producători români de țiței și gaze OMV Petrom și Romgaz, o afacere cu rulaj de peste 25 milioane de lei în 2020, preluată de Bulf la privatizarea din anii `90.
De-a lungul timpului, Cătălin Bulf a mai controlat și alte firme de foraj petrolier, cum ar fi Foraj Sonde București, Gazoil Drilling Cărbunești sau Foraj Sonde Brăila, și a fost de asemenea implicat într-un joint-venture cu Petrom, înainte de privatizarea companiei, firma Franciza Petrom 2001 SRL, înființată pentru distribuirea de produse Petrom de către benzinari privați. De asemenea, în 1998, a cumpărat compania agricolă Comcereal Târgoviște.
În ultima sa declarație de avere, din aprilie 2021, a declarat că deține depozite bancare de aproape un milion de euro.