Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, analizează varianta transformării în hotel a celei de-a patra clădiri de birouri proiectată în cadrul complexului Green Court din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Globalworth a cumpărat, în 2017, două terenuri de la familia italiana Nusco, într-o tranzacție de 16 milioane de euro. Pe unul dintre loturi a fost construită clădirea Globalworth Square, iar pe al doilea teren, în suprafață de circa 4.000 de metri pătrați, a fost proiectată a patra clădire de birouri din cadrul complexului Green Court. Toate aceste proprietăți se învecinează cu pasajul Pipera și fac parte din districtul de afaceri al Bucureștiului.
Dezvoltatorul imobiliar are autorizație de construire pentru corpul D, cu 3 subsoluri dedicate parcării și 11 etaje de birouri, parte a complexului Green Court. Globalworth are și un certificat de urbanism atât pentru clădire de birouri, cât și pentru spații de cazare în regim hotelier.
Întrebați dacă mai iau în calcul varianta spațiilor de cazare în locul birourilor în viitoarea clădire D din Green Court, reprezentanții Globalworth au răspuns afirmativ.
„Au existat cerințe de la diverși operatori internaționali. Green Court D este gândit ca proiect - clădire de birouri, dar, în funcție de cerere, putem lua în calcul și această variantă. Vom analiza și vom decide în consecință. Momentan, nu avem o decizie în această privință“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Globalworth, care au mai transmis că vor începe lucrările de construcție în funcție de cererile din piață.
Corpul D al complexului Green Court are proiectată o suprafață utilă de 16.200 de metri pătrați, iar construcția necesită o investiție de circa 30 de milioane de euro. Proprietarul așteaptă să încaseze de pe urma închirierii sale circa 3 milioane de euro pe an.
Celelalte 3 corpuri de clădiri din Green Court, construite de Skanska și cumpărate de Globalworth, valorează circa 150 de milioane de euro și găzduiesc companii precum Orange, Carrefour, Schneider Electric sau Sanofi.
Dacă se optează pentru hotel, acesta se va învecina cu noul hotel de patru stele Courtyard by Marriott Bucharest, inaugurat în 2019 și anunțat în premieră de Profit.ro.
Globalworth a mai transformat, în 2020, etajul 14 al unuia dintre turnurile rezidențiale UpGround din Pipera în spații de cazare. Mai exact, 9 apartamente au fost transformate în spații hoteliere dedicate celor 150 de corporații care închiriază spații în cele 18 clădiri de birouri ale Globalworth.
Globalworth mai închiriază 183 de apartamente din totalul de 400 de locuințe construite în cele două turnuri rezidențiale UpGround și obține de pe urma lor un venit anualizat de circa 900.000 de euro.
Globalworth este o companie înființată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas care s-a extins puternic și în Polonia, ajungând acum la active de peste 2,8 miliarde de euro. Compania îi are acum ca acționari majoritari pe cehii de la CPI Property Group și pe nemții de la Aroundtown. În România, Globalworth deține proprietăți comerciale cu o valoare totală de 1,3 miliarde de euro și este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din țară.
Pe fondul îmbunătățirii ratei de ocupare, venitul pe camera disponibilă (RevPAR) în Capitală s-a majorat cu 67,3% comparativ cu 2020, avans care a plasat piața bucureșteană de asemenea pe primul loc între capitalele din regiune.