EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră

EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră
scris 10 aug 2022

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, au cumpărat 15 hectare de teren în comuna Agigea, județul Constanța, lângă canalul Dunăre-Marea Neagră, aproape de magazinul pe care îl dețin deja în zonă și de Selgros, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Valoarea de achiziție a terenului ar fi cuprinsă între 3,75 milioane de euro și 5,25 milioane de euro, după calculele Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News

"Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a terenului. În prezent, explorăm mai multe oportunități pentru valorificarea acestuia", au declarat reprezentanții Dedeman, pentru Profit.ro.

Somaco Grup Prefabricate are un nou Director General CITEȘTE ȘI Somaco Grup Prefabricate are un nou Director General

Recent, antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl au intrat ca favoriți în cursa pentru cumpărarea întregului portofoliu de proprietăți deținut de investitorul imobiliar austriac CA Immo în România, o tranzacție, semnalată în premieră de Profit.ro, cu o valoare potențială de peste 400 de milioane de euro, cea mai mare consemnată vreodată pe piața imobiliară locală. CA Immo urmează să selecteze una dintre cele 5 oferte primite, au declarat surse din piața imobiliară pentru Profit.ro.

Dacă se concretizează tranzacția, frații Pavăl vor urca de pe locul 5 direct pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth și depășind competitori precum AFI Europe, Immofinanz și Liviu Tudor.

Evoluția holdingului Pavăl

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, a plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București. În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

CONFIRMARE Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a vândut clădirea de birouri Miro din Băneasa CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a vândut clădirea de birouri Miro din Băneasa

Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), unde și-au majorat recent participația de la 5% la 8,1%, în transport fluvial (Transport Trade Services) și farmacii (Farmacia Tei și Bebe Tei).

Dragoș și Adrian Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

De asemenea, Dedeman a mai achiziționat de curând un teren de aproape 8.900 de metri pătrați în municipiul Botoșani de la Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă, o companie care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, pentru circa 450.000 de euro, conform datelor analizate de Profit.ro.

FOTO Serbia cedează României dreptul de proprietate asupra uneia dintre cele mai impozante clădiri CITEȘTE ȘI FOTO Serbia cedează României dreptul de proprietate asupra uneia dintre cele mai impozante clădiri

Terenul este amplasat vis-a-vis de unul dintre punctele de lucru ale companiei Rematinvest, printre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România, înființat în anul 2003 la Cluj-Napoca, ca joint-venture româno-german, având la origini societatea Remat Sălaj și grupul german Scholz.

Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița. De asemenea, aceștia lucrează la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, care va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

Compania a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020), conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor.

Dedeman deține 57 de magazine și are peste 12.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
frații pavăl
dragoș și adrian pavăl
dedeman