Compania Dream Film Production Company, care le-a avut pe fiicele lui Dan Voiculescu drept asociați și este deținută acum de o directoare a Intact Media Group, a cumpărat, la licitație de la statul român, terenul și clădirile în ruină ale fostei fabrici de conserve alimentare Buftea, prima de acest fel din țară, înființată în 1870 de prințul Barbu Știrbey, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Dream Film Production Company, care a produs serialul de televiziune Adela și emisiunea Hello Chef, și-a adjudecat, la prețul de pornire de 1,05 milioane de euro, terenul de 10.545 de metri pătrați și cele 13 construcții anexe, în stare de ruină, aferente complexului Buftea, în urma unei licitații organizate de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS). La licitație s-a prezentat un singur participant.
Compania Dream Film Production Company, fostă Antena 4 SRL, o are ca unic asociat pe Dana Bugean (38 de ani), fostă președinte a Partidului Umanist Social Liberal și membru activ al partidului inspirat de Dan Voiculescu. Ea a lucrat ca jurnalist în cadrul grupului Intact, iar din 2011 este director de vânzări pe proiecte TV speciale în cadrul Antena Group. Bugean deține și cunoscutul furnizor de decorațiuni și cadouri pentru nunți și botezuri Le Cose Animate.
Până în noiembrie 2018, când și-a schimbat denumirea, firma Dream Film Production Company a fost deținută de Camelia și Corina Voiculescu, fiicele lui Dan Voiculescu, și de Grupul Industrial Voiculescu și Compania (GRIVCO) SA, potrivit datelor furnizate de termene.ro.
„Achiziția a fost o oportunitate. Încă nu avem planuri pentru această proprietate. Este vorba despre ruina fostei fabrici de conserve care a aparținut familiei Știrbey, dar care nu a făcut parte din proprietățile revendicate de moștenitori“, a declarat, pentru Profit.ro, Eugenia Bălan, CEO al Dream Film Production Company, fostă directoare a studiourilor Media Pro.
Amplasamentul fostei fabrici de conserve este marcat cu rosu pe hartă
Prințul Barbu Alexandru Știrbey (1873-1946), nepotul domnitorului Țării Românești Barbu Dimitrie Știrbey, și-a transformat moșiile lui din Buftea, Știrbeiu (astăzi Iancu Jianu, Jud. Olt), Galicea Mare (jud. Dolj) și Onești (jud. Iași) într-un conglomerat agricol aducător de profituri, prin investiții în prelucrarea produselor agricole. La Buftea a înființat în 1870 prima fabrică de conserve alimentare din țară.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sorin Ioan Blaga pleacă din conducerea Liebrecht & wooD după 8 ani. Compania a renunțat la poziția de CEO în România Proprietatea tranzacționată se învecinează cu Domeniul Știrbey, cumpărat tot de Dream Film Production Company, în vara anului 2022, la un preț de 8.050.000 euro în cadrul unei licitații organizate în cadrul procedurii de faliment a fostului proprietar, Bucharest Arena.
Acum, noul proprietar al Domeniului Știrbey din Buftea pregătește reabilitarea și revitalizarea acestuia, proces care va începe cu o investiție de 3 milioane de euro în restaurante, cafenele, terenuri de sport și pavilioane noi, după cum a scris Profit.ro în premieră.
Planul este de a se păstra profilul concentrat pe evenimente al Domeniului Știrbey, spune Bălan.
Domeniul Știrbey a intrat în faliment din 2019 și a fost scos la licitație cu un preț de pornire de 7,9 milioane euro. În 2007, domeniul a fost cumpărat de la moștenitorii familiei Știrbey, pentru 9 milioane de euro, de către firma Bucharest Arena.
Palatul Știrbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcția Palatului Știrbey a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey și a durat până în anul 1863.