EXCLUSIV FOTO Fostul primar Gabriel Mutu s-a asociat cu fostul viceprimar Constantin Tomescu și fostul director ANL Călin Vlădoianu și lansează proiecte rezidențiale premium

EXCLUSIV FOTO Fostul primar Gabriel Mutu s-a asociat cu fostul viceprimar Constantin Tomescu și fostul director ANL Călin Vlădoianu și lansează proiecte rezidențiale premium

Gabriel Mutu (stânga), Constantin Tomescu (centru) și Călin Vlădoianu (dreapta) SURSA FOTO: Facebook, LinkedIn

scris 25 nov 2022

Fostul primar al Sectorului 6, Gabriel Mutu, s-a asociat cu fostul viceprimar al Sectorului 6 Constantin Tomescu și cu fostul director ANL Călin Vlădoianu și împreună au înființat Up Development, companie specializată pe dezvoltări rezidențiale, care are deja 5 proiecte de tip boutique în pregătire în București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primul proiect dezvoltat de această asociere este Up Boutique din Pipera, o clădire cu 4 etaje și finisaje premium, care urmează a fi livrată pe piață în luna decembrie a acestui an. Imobilul va avea 16 apartamente a căror prețuri de vânzare sunt cuprinse între 80.000 euro și 230.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători

În paralel, investitorii au în curs de autorizare alte patru proiecte, denumite Up Platinum, Royal, Opal și Millenium.


Bazele noului dezvoltator imobiliar au fost puse în primăvara anului trecut de către Constantin Tomescu și soția sa, prin transformarea unei firme pe care o aveau și atragerea în asociere a lui Călin Vlădoianu și a lui Gabriel Mutu. Fiecare dintre cei trei asociați are câte o treime din companie, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Up Development nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău

Gabriel Mutu a mai fost implicat în afaceri imobiliare alături de Cătălin Iordăchescu, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară și proprietarul rețelei de amanet Tezaur. El a fost primarul Sectorului 6 în perioada 2016-2020, ales pe listele PSD, după care a pierdut alegerile în favoarea actualului primar, Ciprian Ciucu. Din decembrie 2020 este, din nou, senator.

Constantin Tomescu are cea mai vastă experiență pe piața imobiliară dintre cei trei asociați. El a coordonat activitatea de dezvoltare a Anchor Grup în perioada în care s-au dezvoltat Plaza România și București Mall, primele malluri din România. Ulterior el a pus bazele BMF Grup, companie specializată pe servicii de facility management.

Tomescu a fost viceprimar al Sectorului 6 în mandatul lui Gabriel Mutu, iar acum este, în continuare, consilier local din partea PSD și face parte din comisia buget, finanțe, investiții și fonduri europene.

Avocatul Călin Vlădoianu a fost director general adjunct în cadrul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) în perioada 2010 - 2012 și a mai fost director în cadrul Administrației Domeniului Public (ADP) a Sectorului 6. El a investit, alături de soția sa, în afacerea Bio Getica Naturalis, care produce și comercializează miere de albine, din care s-a retras în 2016.

EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând cele mai valoroase centre de distribuție din România, cu scopul închirierii

Vlădoianu mai deține acum compania Ad Regesta, specializată pe operațiuni specifice Registrului Național de Publicitate Mobiliară.

Aproape 10.000 de locuințe noi au fost finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului anterior. Datele SVN Romania arată că la începutul acestui an erau în construcție peste 27.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, un record pentru ultimii 30 de ani.

În trimestrul al treilea al acestui an s-au vândut aproximativ 15.600 de case și apartamente în București și împrejurimi, în scădere cu 5,8%, comparativ cu trimestrul al treilea din 2021. În ciuda contextului general nefavorabil, în primele nouă luni din 2022, pe piața din București și împrejurimi s-au încheiate cu 7,8% mai multe tranzacții cu locuințe, comparativ cu perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel mutu
constantin tomescu
calin vladoianu
up development