Familia Ionica și Gelu Pașalău (58 de ani), proprietara Gemina Servexim, una dintre principalele firme de salubritate din județul Vrancea, intră pe piața imobiliară din București cu un proiect rezidențial amplasat în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren cumpărat de la fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, potrivit surselor Profit.ro. Intenționează să se extindă pe acest sector.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Profit News TV va organiza, pe 11 iulie, Maratonul Imobiliar, ediția a II-a, la care vor fi prezenți cei mai importanți jucători de pe piața din România, reprezentanți ai autorităților, dezvoltatori, constructori, arhitecți, consultanți, finanțatori, furnizori de utilități, specialiști în dezvoltarea urbană, responsabili din administrația locală, centrală, brokeri, retaileri, evaluatori, experți financiari, arhitecți, operatori logistici.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul 123Credit.ro, Nordis, PAID România și Bucharest Real Estate Club (BREC)
Firma lui Gelu Pașalău a cumpărat un lot de circa 7.000 de metri pătrați, parte dintr-un teren mai mare de circa 7,4 hectare pe care Theodora Becali îl promisese spre vânzare familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, proprietarul holdingului IBB. Crăciunescu a renunțat la a mai cumpăra acest teren și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropiere, alături de Elisabeta Lipă.
Întregul teren de 7,4 hectare fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.
Proprietatea a fost divizată și vândută pe bucăți către Dumitru Dragomir (fostul președinte al LPF), fotbalistul Florin Tănase (fostul căpitan al FCSB), Catted și Gemina Servexim, potrivit acelorași surse.
Noua dezvoltare imobiliară este localizată în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier și Altex.
„Ne propunem un proiect cu circa 130 de apartamente, pe care anticipăm că îl vom începe în primăvară. Acesta este primul nostru proiect rezidențial din București. Dacă acesta va merge bine, ne vom uita să achiziționăm și alte terenuri. Oricum e greu să concurezi cu marii dezvoltatori din București.
Noi de 6 ani facem și afaceri imobiliare. A cam scăzut piața imobiliară în ultima perioadă. Vânzările s-au redus cu cel puțin 50% la noi în Focșani. Avem un optimism temperat în privința evoluției pieței rezidențiale. Un aspect pozitiv e că în perioadele de criză se mai așează lucrurile, se mai cern și din firmele de construcții, care nu prea ating standardele așteptate de dezvoltatori“, a declarat, pentru Profit.ro, Gelu Pașalău.
Gemina Servexim dezvoltă în nordul Focșaniului ansamblul rezidențial Ozone Residence, care cuprinde 250 de apartamente și este unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Vrancea.
Gelu Pașalău spune că mai are câteva luni până la finalizarea acestui complex format din 8 blocuri cu 3 etaje. Tot Ozone Residence se numește și ansamblul cu 3 blocuri și circa 120 de apartamente pe care l-a dezvoltat în cartierul Tractorul din Brașov.
Compania de salubritate a mai dezvoltat și două depozite în Focșani, cu o suprafață totală de circa 2.800 de metri pătrați, în care funcționează Fan Courier.
Gemina Servexim a raporat anul trecut o cifră de afaceri de 6,4 milioane euro și un profit de circa 1,7 milioane euro, cel mai bun rezultat din istoria companiei. Societatea se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje din PET, plastic, hârtie, carton și metale (oțel, aluminiu, fier vechi) și are contracte cu o serie de primării din județul Vrancea. Valoarea celor 636 de contracte publice semnate până acum de Gemina Servexim se ridică la valoarea de 3 milioane de euro, potrivit datelor SICAP.ai.
Gelu Pașalău este al treilea antreprenor din Focșani care accesează piața imobiliară din București, în ultima perioadă, după Daniel Sava – proprietarul unuia dintre principalii constructori din Focșani și familia Mariana și Lucian Pintilie, care gestionează o rețea de stații de benzină în Focșani și în județul Vrancea.
O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș și Iulian Iuga din Cluj.
Cu noul proiect imobiliar, Gelu Pașalău se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în zona Pipera, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.
Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi, Dumitru Dragomir și fotbalistul Florin Tănase, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a vândut cu profit fostul hotel Inter din Venus Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.
Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.