Compania de construcții Campeador, deținută de familia bistrițeană Larionesi, a început dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente pe un teren de pe Șoseaua Viilor cumpărat, recent, de la producătorul de ciocolată Kandia, într-o tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro. Acesta este un prim proiect dezvoltat de investitor în București, piață pe care vizează extinderea.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Grupul austriac Julius Meinl, proprietarul Kandia, a încasat, la finalul anului trecut, circa 1,5 milioane de euro, potrivit estimărilor Profit.ro, din vânzarea terenului de circa 4.500 de metri pătrați, amplasat peste drum de fabrica din Șoseaua Viilor. Lotul este acoperit cu clădiri utilizate, în trecut, în procesul de producție. Între timp, liniile de fabricație au fost mutate în unitatea învecinată.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe acest amplasament, Florin (Nelu) și Daniel Larionesi, proprietarii Campeador, au început dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente și o valoare investițională de circa 6 milioane de euro, sumă care include și valoarea terenului. Proiectul are ca termen de finalizare luna mai a anului viitor.
Acesta este primul proiect rezidențial propriu dezvoltat de Campeador în București, care intenționează să se extindă aici și cu alte proiecte mai mari, a declarat, pentru Profit.ro, Nelu Larionesi.
Grupul Campeador a dezvoltat, până acum, 7 ansambluri rezidențiale în 5 județe din România și în Viena, cu un total de 1.000 de apartamente livrate. Cel mai recent proiect finalizat este un apart-hotel cu 110 unități de cazare în Cluj-Napoca.
Zona pe care constructorul a ales-o ca punct de intrare pe piața din București este tot mai activă din perspectiva dezvoltărilor rezidențiale. Cel mai mare proiect care se realizează în zonă este ISG Residence IV, dezvoltat de Cristian Haja în locul primei fabrici Pepsi din România, care va avea circa 700 de apartamente; antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au în lucru un alt ansamblu rezidențial cu 200 de apartamente tot pe Șoseaua Viilor; peste drum de Primăria Sector 5, un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, a inițiat un proiect urbanistic de transformare a fostei fabrică de chibrituri Chibro într-un ansamblu multifuncțional cu locuințe, magazine și birouri; de asemenea, frații Ioan și Viorel Micula dețin pe Șoseaua Viilor fosta fabrică Trimond, al cărei teren, de 12.430 de metri pătrați, este de vânzare de mai mulți ani.
Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.