EXCLUSIV Familia Dobra a îndeplinit condițiile pentru vânzarea către Kaufland și Lidl a unei părți din terenul fostei fabrici Energomontaj. Pregătește și un complex comercial în Ciolpani

EXCLUSIV Familia Dobra a îndeplinit condițiile pentru vânzarea către Kaufland și Lidl a unei părți din terenul fostei fabrici Energomontaj. Pregătește și un complex comercial în Ciolpani

Terenul fostei fabrici Energomontaj

scris 23 oct 2024

Familia Călin și Alina Dobra, activă pe piața dezvoltărilor imobiliare din Cluj și București, a obținut autorizațiile de construire pentru un hipermarket Kaufland și un magazin Lidl pe jumătate din terenul fostei fabrici Energomontaj, din estul Bucureștiului, o condiție pentru vânzarea parcelei către retailerii germani, iar, în paralel, pregătește actele necesare construcției unui complex comercial susținut de Penny în Ciolpani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Documentele arată o suprafață desfășurată de circa 6.000 de metri pătrați dedicată hipermarketului și una de circa 2.500 de metri pătrați rezervată magazinului Lidl.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții investitorului au transmis pentru Profit.ro că familia Dobra nu se va ocupa de construirea celor două magazine și că încă are în autorizare proiectul pentru realizarea unei galerii comerciale pe terenul rămas disponibil în continuarea viitoarelor Kaufland și Lidl.

Principala firmă a băimărenilor Călin Gabriel Dobra (55 de ani) și Alina Codruța Dobra (53 de ani), Entire Real Estate Solutions, a cumpărat, în 2021, cu circa 10 milioane de euro, terenul pe care a funcționat fabrica Energomontaj de lângă rezervoarele de păcură ale CET București Sud, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro.

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară

Interesant este faptul că, la circa un kilometru distanță, de cealaltă parte a CET București Sud, în locul fostei fabrici Energo-Reparații, Kaufland și Lidl au deja funcționale două magazine, alături de care urmează să se construiască o galerie comercială.

Situația nu este unică în București. Kaufland și Lidl au cumpărat și terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon, care se află la 300 de metri distanță de Lidl și Kaufland deschise în 2022 pe bulevardul Basarabia. În Sectorul 3 Kaufland are deja 3 hipermarketuri.

EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un grup de antreprenori români se extinde considerabil pe sectorul rezidențial din sudul Bucureștiului. Țintește și alte orașe

În 2022, compania familiei Dobra a demolat cele 10 construcții industriale de pe terenul de circa 6,2 hectare de la Energomontaj. Familia Dobra a fost asociată în momentul inițierii achiziției terenului Energomontaj cu o firmă controlată indirect de familia antreprenorului Raul Ciurtin, însă aceasta s-a retras din afacere.

Călin și Alina Dobra sunt cunoscuți pentru implicarea în construcția mai multor unități Kaufland și Lidl din țară. În prezent, lucrează la autorizarea unui complex comercial susținut de un magazin Penny pe DN1 în localitatea ilfoveană Ciolpani, lângă Mega Image.

FOTO Frații Pavăl cumpără teren de la un fost diplomat și de la tatăl fostului antrenor al Simonei Halep în unul din cele două județe rămase fără un magazin Dedeman CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl cumpără teren de la un fost diplomat și de la tatăl fostului antrenor al Simonei Halep în unul din cele două județe rămase fără un magazin Dedeman

Planul dezvoltatorului este să realizeze pe un teren de 9.800 de metri pătrați un complex comercial cu o suprafață de circa 2.600 de metri pătrați, din care 1.400 de metri pătrați sunt rezervați unui magazin Penny, iar restul unei galerii comerciale, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Complexul va beneficia de 106 locuri de parcare.

În 2022, pe același teren, Mihaela și Virgil Traian Cocorinov planificau construirea unui magazin de retail.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare teren vândut anul acesta: Andrei Ceaușescu cumpără de la americano-israelieni pentru o amplă dezvoltare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare teren vândut anul acesta: Andrei Ceaușescu cumpără de la americano-israelieni pentru o amplă dezvoltare

Familia Dobra are plasamente și în alte domenii de activitate decât imobiliarele. Astfel, este acționar majoritar al companiei Juice Master, producătorul sucurilor Zucco produse în Odoreu (Satu Mare), iar în 2021 a intrat în afacerea Domeniile Boieru prin preluarea a 20% din producătorul de vin de la antreprenorii Raul Ciurtin și Florin Dănoaie, achiziție semnalată în premieră de Profit.ro. La începutul acestui an, Raul Ciurtin, familia Dobre și antreprenorul Florin Dănoaie au cedat pachetul majoritar de acțiuni la producătorul de vin Domeniile Boieru companiei JNT Group, unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de vinuri din Polonia.

Cel mai amplu proiect în care este angrenată familia Dobra în acest moment este Estoria City, un complex multifuncțional ce se construiește în locul fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului. În acest proiect, în care sunt așteptate investiții de circa 200 de milioane de euro, familia Dobra este asociată cu familia lui Raul Ciurtin și cu antreprenorul clujean Florin Mariș (proprietarul dezvoltatorului imobiliar Hexagon).

În aceeași formulă de asociere, cei trei parteneri pregătesc și un nou proiect imobiliar în locul fostei fabrici Electrometal din Cluj-Napoca, în vecinătatea complexului de birouri Liberty Techonology Park și al viitoarei dezvoltări imobiliare pregătite de ieșeanul Iulian Dascălu în locul Carbochim.

Călin Gabriel Dobra este absolvent al Facultății de Aeronave, actuala Facultate de Inginerie Aerospațială, a Universității Politehnica din București, promoția 1993, potrivit surselor Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

Sectorul de retail a avut o evoluție constantă anul acesta, când piața va absorbi un stoc nou de 170.000 metri pătrați. Din această suprafață, 41% (70.000 metri pătrați) au fost livrați la Pitești – un centrul comercial de 52.000 metri pătrați finalizat în primăvară și un parc de retail de 17.000 metri pătrați în această toamnă. Orașe mai mici precum Curtea de Argeș, Crevedia și Moinești sunt pe lista celor cu proiecte prevăzute a fi livrate până la final de an.

În primele nouă luni ale anului au intrat pe piața românească brandurile Rituals, Kiko Milano, Budmil, Stefanel, Bogner, Happy Restaurants, Hesburger, Froo, Good2Go și Brooklyn: beauty, modă & articole sportive, restaurante și magazine de proximitate, conform CBRE Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
calin dobra
energomontaj
penny
kaufland