EXCLUSIV Familia Bîlteanu vrea să vândă infrastructura energetică a fostei platforme IMGB. Enel este potențial cumpărător

EXCLUSIV Familia Bîlteanu vrea să vândă infrastructura energetică a fostei platforme IMGB. Enel este potențial cumpărător
scris 23 feb 2021

Compania Industrial Energy, parte a grupului Romenergo – controlat de omul de afaceri Gheorghe Bîlteanu, intenționează să vândă infrastructura energetică care alimenta toate fabricile de pe platforma IMGB din sudul Bucureștiului, unde activau printre cei mai mari consumatori de energie electrică din economia românească. Grupul italian Enel este potențial cumpărător, chiar dacă, în trecut, au mai fost discuții eșuate între cele două părți, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Infrastructura energetică în cauză cuprinde stațiile, posturile de energie și echipamentele care au asigurat distribuția de energie electrică pe platforma IMGB și în împrejurimi, unor fabrici precum IMGB, FECNE (actuala Walter Tosto), General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica sau uzina Vulcan.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Operatorul italian Enel este interesat de preluarea infrastructurii energetice, spun sursele Profit.ro. Compania lui Bîlteanu a mai purtat discuții privind vânzarea infrastructurii către Enel în 2013 și 2017, însă fără succes. În prezent, Enel are echipe de muncitori care lucrează la stațiile de înaltă tensiune de pe platforma IMGB.

„De-a lungul anilor au fost mai multe încercări și discuții care nu s-au finalizat din diverse motive. Avem și o relație de colaborare [cu Enel, n.red.] acolo unde ne intersectăm. Nu există nimic concret sau angajant la acest moment“, a declarat, pentru Profit.ro, Dragoș Bîlteanu, fiul lui Gheorghe Bîlteanu.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Prețul unei eventuale tranzacții va fi stabilit în urma unor evaluări aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

„Politica companiilor E-Distribuție nu permite dezvăluirea informațiilor legate de relațiile comerciale cu actuali sau posibili clienți“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții E-Distribuție.

EXCLUSIV Sub presiunea chiriei, tot mai multe companii din România caută soluții de a-și optimiza costurile. Impact Hub închide un sediu, proprietarul Bergenbier și Deloitte ies la subînchiriat, Raiffeisen ar putea elibera o parte din propria clădire CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sub presiunea chiriei, tot mai multe companii din România caută soluții de a-și optimiza costurile. Impact Hub închide un sediu, proprietarul Bergenbier și Deloitte ies la subînchiriat, Raiffeisen ar putea elibera o parte din propria clădire

În anul 2020, companiile de distribuție ale Enel au investit circa 100 de milioane de euro în modernizarea rețelei electrice din București și din cele zece județe în care își desfășoară activitatea în țară. Valoarea programelor de modernizare s-a adăugat investițiilor cumulate de aproape 1,4 miliarde de euro realizate de E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia în perioada 2005-2019.

INTERVIU Ahmad Jbara, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Ahmad Jbara, despre premium în business



Fosta platformă IMGB a intrat într-un proces de dezindustrializare odată ce SIF Banat – Crișana a cumpărat de la compania sud-coreeană Doosan platforma industrială IMBG de circa 54 de hectare din cartierul Berceni. Noul proprietar a organizat un concurs internațional de proiectare pentru a transforma fosta glorie a industriei comuniste într-un ansamblu imobiliar cu locuințe și spații comerciale.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

De asemenea, vecinii de la Vulcan, aflați în faliment, și-au valorificat toate activele imobiliare în urma unei tranzacții de 13,1 milioane de euro, perfectată în septembrie anul trecut, cu o firmă a grupului Tender, iar acum sunt în proces de demolare a halelor industriale.

Zona a început deja să fie populată cu blocuri cu apartamente. Omul de afaceri Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct din Focșani, construiește în vecinătatea IMGB ansamblul Grand Kristal, care are gândite 2.200 de locuințe.

Grupul de investitori coordonat de Ramon Tsur vizează realizarea unui complex multifuncțional în locul halelor cu materiale de construcții de lângă Dedeman Valea Cascadelor CITEȘTE ȘI Grupul de investitori coordonat de Ramon Tsur vizează realizarea unui complex multifuncțional în locul halelor cu materiale de construcții de lângă Dedeman Valea Cascadelor

Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana, a mai vândut, recent, omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.

În ultima perioadă, Bîlteanu a fost extrem de activ pe piața imobiliară. Firma sa, H4L Development, a anunțat că până în 2025 va construi 4.500 de apartamente în 5 proiecte din București și două din Brașov, în urma unor investiții de 400 de milioane de euro. Un alt obiectiv al lui Bîlteanu este acela de a construi 50.000 de apartamente până în 2035.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Bîlteanu a preluat, în vara trecută, controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat, pentru Profit.ro, că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei. Sediul H4L Development a fost mutat la aceeași adresă cu Electromontaj.

La sfârșitul anului 2019, Dragoș Bîlteanu a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare în Pipera pentru a construi un cartier cu 1.600 de apartamente, informație prezentată exclusiv de Profit.ro.

EXCLUSIV Zeci de mii de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta. Până acum au fost eliberate abia 2.000 de documente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Zeci de mii de moștenitori își pot face gratuit succesiunea anul acesta. Până acum au fost eliberate abia 2.000 de documente

Bîlteanu este cunoscut pe piața imobiliară, în principal, prin afacerile realizate alături de investitorul grec Ioannis Papalekas. El a contribuit la achiziția și dezvoltarea proiectului Upground Estate din Pipera și a Tower Center International din centrul Bucureștiului.

Bîlteanu este în curs de obținere a avizelor de construcție a 900 de apartamente pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova.

Bîlteanu a mai cumpărat și terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului. În acest caz, vrea să construiască unui bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, el plănuiește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos bilteanu
imgb
enel
industrial energy
romenergo