Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, a intrat ca investitor principal într-o firmă înființată de dezvoltatorul imobiliar Redport Capital pentru construcția fazelor 3 și 4 ale ansamblului rezidențial The Level, cu circa 400 de apartamente, ce urmează a fi realizate în apropierea Petrom City, din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Dezvoltatorul imobiliar Redport Capital, deținut de avocatul Cosmin Savu-Cristescu și de fostul broker Bogdan Gubandru, a cumpărat două terenuri cu o suprafață cumulată de 15.000 de metri pătrați de la Antrepriza Construcții Montaj nr. 4 București (ACM4) și Havi Logistics, amplasate în continuarea ansamblului The Level, construit și livrat de investitor pe Intrarea Străulești.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe aceste terenuri urmează a fi construite etapele 3 și 4 ale complexului The Level. După ce a construit și livrat primele două etape ale proiectului, cu un total de 175 de apartamente, Redport a înființat o nouă firmă pentru dezvoltarea noilor faze. Dan Șucu a intrat ca asociat în această nouă companie, cu un procent de 60%. Restul părților sociale sunt deținute de Redport Capital, potrivit termene.ro.
Prin această companie se vor construi blocuri cu 5 etaje care vor însuma aproximativ 400 de apartamente, conform datelor transmise Profit.ro de către reprezentanții Redport.
Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu au deja afaceri imobiliare împreună. Ei au cumpărat de la OMV Petrom un teren de 4,4 hectare lângă Petrom City pe care vor să construiască 1.000 de apartamente. Alăturat, Omar Akili, investitor în cadrul dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, și Bogdan Doicescu, acționar al constructorului Bog`Art, au cumpăra, tot de la OMV Petrom, niște terenuri de circa 3 hectare. Cei patru investitori au decis să lucreze împreună la un masterplan care conturează un nou cartier cu peste 2.000 de apartamente în următorii 10 ani.
Toate aceste proiecte sunt amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 5.000 de apartamente.
În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz.
Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.
Avocatul Cosmin Savu-Cristescu a intrat în afacerea Redport după ce dezvoltatorul construise și vânduse integral primul proiect sub brandul The Level, aflat acum în spatele The Level II. Dezvoltarea acestui proiect cu 45 de apartamente a fost asigurată de o echipă formată din omul de afaceri Alexandru Răbâncă, cel care a dezvoltat lanțul de magazine Yves Rocher din 2000 până în 2016, Bogdan Gubandru, fost director al departamentului de investiții al companiei de consultanță imobiliară Crosspoint, cu Andrei Caprini, specializat în project management și construcții, și cu Roxana Cremene, specialistă în marketing. După preluarea afacerii de Savu-Cristescu s-a dezvoltat faza a doua cu 130 de apartamente, recent finalizată. Investiția în ambele etape a fost estimată la 16 milioane de euro.
Cosmin Savu-Cristescu intenționează să se extindă puternic pe sectorul rezidențial, motiv pentru care a și pus bazele societății de investiții imobiliare Encore Capital Trust (ECT), alături de Andrei Sârbu, proprietarul companiei de consultanță imobiliară SVN România. Noua companie investește și în proiectele dezvoltate de Savu-Cristescu și Dan Șucu.
ECT a încheiat două runde de atragere capital de la lansare, atrăgând peste 5,1 milioane euro de la 27 de investitori, printre care se numără Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, Marius Hanganu, co-fondator al Tremend Software, Iosif Szavuj, fondator al operatorului de telecomunicații Ines Group, Silvana Berciu, fondator în grupul de firme din care fac parte BDG Import si Loft, Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul complexului rezidențial Cosmopolis, și Cristian Becheanu, fondator al lanțului de farmacii Arta.
Acestora li s-au alăturat Culiță Tărâță junior, fiul mijlociu al fermierului Culiță Tărâță, decedat în 2014. Culiță Tărâță junior este al treilea mare acționar al ECT după Dan Șucu și avocatul Victor Constantinescu, potrivit datelor furnizate de termene.ro.
În acționariatul ECT au mai intrat și Corneliu și Dragoș Gâdoiu, parteneri ai familiei lui Cristian Borcea (fostul proprietar al clubului de fotbal Dinamo București) în cadrul companiei de transport produse petroliere Transpeco.
Acționari sunt și Virgil Chirica, directorul diviziei de asigurări a Porsche Finance Group, italianul David Paggio, proprietarul My Sushi - cea mai mare fabrica de sushi din România, doctorul stomatolog Dan Pătroi, de la DP Dental Group, omul de afaceri Alexandru Răbâncă, cel care a dezvoltat lanțul de magazine Yves Rocher din 2000 până în 2016, Emil Vonvea, director în cadrul Băncii Naționale a României și fost director general adjunct al Garanti Bank și dezvoltatorul imobiliar ialomițean Constantin Mihali de la Rock Development.