Alpha Bank Romania SA și Alpha Bank SA, în calitate de bănci coordonatoare, împreună cu BRD - Groupe Societe Generale SA și ING Bank Romania, au intermediat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 200 milioane euro pentru CTPark Romania.
Fondurile vor fi utilizate pentru refinanțarea dezvoltării a 40 de clădiri logistice și industriale verzi (Green buildings) de clasa A, cu o suprafață inchiriabilă combinată de 565.000 mp în cadrul CTPark Bucharest, situat la km 13 pe autostrada A1.
Alpha Bank Romania și Alpha Bank SĂ au acționat împreună în calitate de coordonatori, aranjori principali mandatați, agenți de facilitate și securitate, și creditori. BRD - Groupe Societe Generale a acționat în calitate de aranjor principal mandatat, creditor, banca de cont și contraparte pentru hedging, în timp ce ING Bank N.V., prin intermediul ING Bank Romania, a contribuit în calitate de aranjor principal și creditor, iar ING Bank N.V. în calitate de contraparte pentru hedging.
CITEȘTE ȘI Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania, anunță cea mai ridicată pierdere din istorie. „Cel mai mare rău pe care l-am văzut vreodată.”Recent, Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a ajuns la un acord cu dezvoltatorul imobiliar CTP, care deține pe piața locală proprietăți în valoare de peste 1,6 miliarde de euro, pentru vânzarea unei părți din portofoliul industrial-logistic acumulat în România, tranzacție anunțată anterior de Profit.ro și care poate deveni cea mai scumpă vânzare înregistrată vreodată pe sectorul industrial al pieței imobiliare locale.
CTP a fost fondată în 1998 de Remon Vos, Eddy Maas și Johan Brakema. În 2019, Remon Vos a devenit unicul acționar al CTP și în 2021 a listat compania la bursa din Amsterdam unde a ajuns la o capitalizare de 6,6 miliarde de euro. Participația de circa 75% pe care o mai deține în cadrul CTP i-a conferit lui Remon Vos locul 5 în topul celor mai bogați olandezi, cu o avere estimată la 4,4 miliarde de euro de publicația Quote 500.
În România, CTP deține parcuri industriale și logistice cu o suprafață totală de 2,5 milioane de metri pătrați, echivalentul a peste 22% din volumul total gestionat de companie la nivel european. Valoarea proprietăților deținute de grup în România se ridică la 1,6 miliarde de euro și reprezintă 16% din valoarea întregului portofoliu CTP, având a doua cea mai mare pondere după Cehia.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 11,2 milioane de metri pătrați de spații în zece țări.