Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, pregătește un regulament de urbanism prin care vrea să limiteze construcțiile noi în zona centrală și de mijloc a unității administrative, a declarat edilul într-o conferință de presă. De exemplu, Negoiță spune că în zona centrală se va putea construi 1 mp doar dacă se demolează 3 mp, iar în zona de mijloc a Sectorului, se poate construi 1 mp doar dacă se demolează 2 mp. În zona de la marginea Sectorului 3, și în zonele fost industriale se poate construi la liber.
Bursa de Valori București (BVB) are nevoie de o oferă mai mare de active din sectorul imobiliar, iar reglementarea în Parlament a REIT-urilor (fonduri de investiții cu expunere pe piața imobiliară) ar face astfel de active disponibile pentru investitorii individuali, precum și pentru cei instituționali, a declarat Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București. Profit.ro a prezentat anterior proiectul de lege privind REIT-urile, inclusiv din perspectiva facilităților gândite pentru acestea.
Cushman & Wakefield Echinox o numește pe Cristina Lupașcu, cu o experiență de peste 20 de ani în piața media și în sectorul imobiliar, în poziția de Head of Marketing.
Compania Metav, controlată indirect de Gabriel Popoviciu, a obținut autorizația de construcție pentru Bellemonde, un ansamblu rezidențial aflat în zona de nord a Capitalei, dezvoltat pe o suprafață de teren de peste 41.000 de metri pătrați.
Dacă prima parte a ediției Legile Afacerilor a prezentat avocatura românească la rang înalt, cea de-a doua parte a continuat în aceeași notă, reflectoarele însă fiind puse pe segmentul de Real Estate, un domeniu puternic ce susține economia Românie
Scăderea cererii pentru spațiilor de birouri din București, după perioada pandemiei, s-a reflectat și în volumul de pre-închirieri, care cunoscut o reducere de peste 50% în intervalul 2020-2023.
Deschiderea Lagoon Park, noua plajă urbană din București, a fost amânată pentru joi, din motive tehnice.
Alexandru Rădulescu, Chief Sales Officer ARQA, vine la Conferința Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediția a IV-a, programată pentru 17 iunie.
În trimestrul I 2024, au fost date în folosință 11.360 locuințe, în scădere cu 3.969 locuințe, față de trimestrul I 2023, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Piața imobiliară din București continuă să fie o destinație atractivă pentru investiții, cu un interes crescut pentru locuințe noi și pentru proprietăți care oferă randamente ridicate din închiriere.