Cîțu, despre taxarea Facebook: Internetul trebuie reglementat, dar nu prin taxare

Cîțu, despre taxarea Facebook: Internetul trebuie reglementat, dar nu prin taxare
scris 18 feb 2021

Premierul Florin Cîțu a declarat, cu privire la taxarea Facebook în alte țări, că este nevoie de reglementarea internetului, dar acest lucru nu se poate realiza prin taxare.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți
Urmărește-ne și pe Google News

De ce este important: Compania Facebook a blocat, începând de joi, accesul utilizatorilor australieni la știri pe platforma sa, ca răspuns la un proiect de lege care prevede că giganții tehnologici trebuie să plătească pentru conținutul informativ.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea important: Facebook, Google, Amazon și alte companii de tehnologie sunt criticate pentru că reduc nivelul taxelor prin înregistrarea profiturilor în state cu fiscalitate scăzută, indiferent unde se află consumatorii. Astfel de practici sunt considerate de mulți drept incorecte.

”În ceea ce privește taxarea, știți foarte bine că nu sunt un adept al taxării. Cred că domeniul acesta sau internetul trebuie reglementat, este adevărat, dar nu cred că prin taxare se poate face această reglementare”, a declarat premierul Cîțu, întrebat ce părere are despre taxarea rețelei de socializare.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

În cursul zilei de joi, toate paginile de Facebook ale site-urilor de știri globale și locale au fost indisponibile în Australia. Anumite pagini ale Guvernului au fost de asemenea blocate, însă Facebook a spus ulterior că asta a reprezentat o greșeală.

Utilizatorii din afara țării nu au putut accesa pe platformă nicio publicație australiană de știri.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Guvernul australian a criticat ferm acțiunea, spunând că demonstrează „imensa putere de piață a acestor giganți digitali”.

Proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a trecut de Guvern și merge la Parlament CITEȘTE ȘI Proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a trecut de Guvern și merge la Parlament

Spre deosebire de Facebook, Google a semnat recent acorduri de plată cu trei entități media majore din Australia.

Autoritățile australiene au elaborat legea pentru „a echilibra balanța” profiturilor între giganții tehnologici și entitățile media. Din fiecare 100 de dolari australieni (77 de dolari americani) cheltuiți pe reclamă în media australiene astăzi, 81 de dolari australieni merg către Google și Facebook.

Facebook și Google sunt presate de instituțiile de reglementare și de autoritățile guvernamentale ale unor state din toată lumea pentru că nu plătește taxe suficiente. Facebook, Google, Amazon și alte companii de tehnologie sunt criticate pentru că reduc nivelul taxelor prin înregistrarea profiturilor în state cu fiscalitate scăzută, indiferent unde se află consumatorii. Astfel de practici sunt considerate de mulți drept incorecte.

În luna septembrie 2017, miniștrii Economiei și Finanțelor din Uniunea Europeană, inclusiv din România, au decis să înceapă redactarea unor măsuri fiscale de impozitare diferită a marilor companii din domeniul tehnologiilor digitale, precum Google, Amazon, Facebook și Apple, și au cerut oficialilor Comisiei Europene să prezinte o propunere în acest sens.

În vara 2019, miniștrii de Finanțe din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii au convenit să stabilească reguli comune pentru eliminarea lacunelor legislative utilizate de companiile de tehnologie pentru a-și reduce taxele corporative.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin citu
taxare
guvern
facebook
australia
stiri
lege