Următoarea versiune de Windows va oferi suport nativ pentru aplicațiile de Android, însemnând că utilizatorii vor putea instala și folosi pe Windows aplicații dezvoltate pe Android, fără a mai fi necesară emularea acestora.
Aplicațiile de Android vor putea fi găsite în Windows Store, magazinul oficial de aplicații și jocuri pentru Windows. Însă, în fapt, acestea vor fi găzduite de Amazon Appstore, de unde sunt preluate de Microsoft pentru a le face mai ușor accesibile utilizatorilor de Windows.
CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft a prezentat Windows 11, cu un design nou și o performanță mai bunăTehnologia care face posibilă rularea nativă a aplicațiilor de Android pe Windows 11, nu este dezvoltată de Microsoft, ci de Intel și se numește Intel Bridge.
Fiind vorba de o tehnologie Intel, soluția aleasă de Microsoft ridică semne de întrebare privind modul în care această facilitate va rula pe sistemele cu alte platforme decât cele produse de Intel, precum cele AMD.
Microsoft spune că Intel Bridge va funcționa inclusiv pe sistemele cu procesoare AMD, însă nu spune și cum. Este foarte posibil să existe diferențe semnificative între rularea aplicațiilor de Android pe platforme Intel și funcționarea acestora pe platformele AMD. Este greu de crezut că Intel nu a făcut optimizări speciale pentru propriile procesoare, pentru a încuraja vânzarea propriilor soluții.
Suportul nativ pentru aplicațiile de Android înseamnă că utilizatorii vor putea instala și rula pe Windows 11 aplicații disponibile doar pentru platformele mobile, acolo unde Microsoft nu mai reprezintă o opțiune de când a renunțat la Windows Phone.
Microsoft va începe să livreze Windows 11 la finele acestui an, livrare ce se va face treptat și va continua pe parcursul anului viitor. Windows 11 va fi un update gratuit la Windows 10.