VIDEO SUA au destructurat, inclusiv cu ajutorul României, o rețea internațională de piraterie informatică

VIDEO SUA au destructurat, inclusiv cu ajutorul României, o rețea internațională de piraterie informatică
scris 29 aug 2023

Autoritățile judiciare americane au anunțat că au desființat - cu ajutorul mai multor state, inclusiv a României - o rețea internațională de piraterie informatică numită Qakbot, care a infectat peste 700.000 de computere din întreaga lume și le-a costat pe victime zeci de milioane de dolari în total, transmite AFP.

Operațiunea internațională de neutralizare a infrastructurii acestei rețele a fost realizată în cooperare cu autoritățile polițienești și judiciare din Franța, Regatul Unit, Germania, Țările de Jos, România și Letonia, a precizat într-o conferință de presă la Los Angeles procurorul federal Martin Estrada, care a anunțat totodată confiscarea a 8,6 milioane de dolari în criptomonede, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Hackeri nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Hackeri nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Parchetul din Paris a confirmat într-un comunicat de presă participarea Franței, Germaniei și Olandei la această operațiune care a avut loc la 26 august. Din cele peste 700.000 de dispozitive piratate, 26.000 se aflau în Franța, conform aceleiași surse, și peste 200.000 în Statele Unite, a indicat poliția federală americană.

Proliferarea calculatoarelor piratate de Qakbot, lansată în 2008, a făcut din această rețea "malware-ul preferat al infractorilor cibernetici din întreaga lume", a explicat Estrada.

În ultimele 18 luni, operațiunile de piraterie informatică facilitate de Qakbot au costat victimele în total 58 de milioane de dolari sub formă de răscumpărări.

Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore

Printre companiile vizate din Statele Unite, Estrada a menționat o companie de inginerie energetică, companii de servicii financiare, de distribuție de alimente și un producător de echipamente de apărare, fără a le identifica.

De asemenea, procurorul american nu a făcut referire nici la suspecți, nici la eventuale arestări, subliniind că ancheta este în desfășurare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
hackeri