Altimate, Hypermedia și asocierea Flame Data Technologies (lider) și Softcentric Development s-au înscris la o licitație inițiată de Registrul Auto Român (RAR) pentru dezvoltarea unei platforme informatice destinată înregistrării inspecțiilor tehnice periodice (ITP) realizate de către stațiile ITP și monitorizării activității acestora. Contractul se va derula pe o perioadă de 4 ani și are un buget estimat la 4,9 milioane de lei, fără TVA.
"Activitatea de ITP (inspecție tehnică periodică) este reglementată la nivel național prin OG nr. 81/2000 privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România. Aplicația/platforma informatică va trebui să transpună în limbaj informatic toate cerințele legislației aferente, știut fiind că inclusiv modificările aduse Directivei implică modificarea RNTR 1 (Reglementări privind certificarea încadrării vehiculelor rutiere înmatriculate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică) și în multe cazuri modificarea aplicației informatice destinată înregistrării inspecțiilor tehnice realizate de SITP autorizate", scrie în caietul de sarcini al licitației.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Totodată, noua platformă trebuie să se integreze în infrastructura IT actuală din cadrul instituției.
"Noua platformă trebuie să se integreze (via tehnologia API sau alte tehnologii moderne) atât cu actuala platformă (bazat pe tehnologie Java și AngularJS) dar și cu alte platforme și tehnologii existente în cadrul instituției. Noua platformă trebuie să permită importul tuturor datelor din platforma existentă precum și salvarea acestora pe o perioadă de timp de minim 5 ani. În ceea ce privește modalitatea de acces existentă în platforma actuală, în vederea preluării datelor existente (realizarea importului în cadrul Platformei SIRAR 2024), platforma actuală expune interfață de tip API", mai scrie în caietul de sarcini.
Implementarea noii platforme urmărește creșterea eficienței aparatului administrativ al RAR, orientarea serviciilor instituției spre necesitățile solicitanților, servicii eficiente și accesibile 24/7 pentru solicitanți, asigurarea accesului facil la informațiile oferite de către RAR, transparență în exercitarea actului administrativ, îndeplinirea standardelor administrației europene în vederea interconectării cu sisteme similare ale altor state din Uniunea Europeană și cele ale Uniunii Europene, precum și interoperabilitate cu sistemele naționale și internaționale.
Regia Autonomă Registrul Auto Român este instituția de specialitate desemnată de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranței rutiere, protecției mediului înconjurător și asigurării calității.
Mai multe informații AICI.