Telekom România va restructura 692 de poziții din totalul de 5.831 de angajați existenți în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziții vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziții, la Telekom Romania Mobile Communications.
Pozițiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare și digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecție socială. Evaluarea performanței va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaților care ocupă poziții similare.
Profit.ro a obținut scrisoarea în care șeful Telekom explică angajaților de ce îi concediază, document care poate fi citit AICI.
Acțiunea este declanșată într-un context în care grupul elen OTE și principalul său acționar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acțiuni deținut la Telekom România, informațiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicații sau a unei părți din afacere: RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicații din Rusia, și Spas Rusev, unul dintre cei mai bogați, dar și controversați afaceriști bulgari, având strânse legături cu finanțatori ruși.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În urmă cu doi ani a fost inițiată o altă restructurare, Profit.ro anunțând atunci, în exclusivitate, că grupul Telekom România, care reunește foștii operatori Romtelecom și Cosmote România, a început să trimită către o parte dintre angajați notificările de concediere, ca urmare a procesului de reorganizare a companiilor din grup.
Atunci, Telekom România a desființat, în cadrul procesului de reorganizare a grupului, 205 dintr-un total de 600 posturi de manageri, declanșând concedieri și printre angajați.
“La începutul anului erau circa 700 de manageri și 100 au părăsit deja grupul. Acum, în urma întâlnirii cu conducerea grupului, urmează să fie desființate 156 posturi de manageri de la fostul Romtelecom, 45 posturi de manageri de la fostul Cosmote și alte 4 posturi de manageri din Germanos și Sunlight”, au afirmat atunci sursele.
Angajații Telekom România care au acceptat atunci să părăsească grupul cu acordul părților au primit între 5.000 lei și peste 100.000 lei. Dacă refuzau, urmau să intre într-un proces de evaluare.
Telekom România, brand sub care activează din 2014 foștii operatori Romtelecom și Cosmote România, este controlată în proporție de 54,01% de grupul elen OTE, la care Deutsche Telekom deține o participație de 46%.