SoftBank vrea ca ARM să producă 1.000 de miliarde de cipuri pe an, în 20 de ani

SoftBank vrea ca ARM să producă 1.000 de miliarde de cipuri pe an, în 20 de ani
scris 21 iul 2016

Directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, anticipează că ARM Holdings, desginerul britanic de cipuri pe care îl cumpără pentru 32 de miliarde de dolari, va ajunge la o producție de 1.000 de miliarde de cipuri pe an în 20 de ani, transmite MarketWatch.

”În 20 de ani, ARM va livra annual 1.000 de miliarde de cipuri în întreaga lume, colectând date în timp real”, a afirmat Son la un eveniment organizat de SoftBank la Tokyo, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

ARM a fabricat anul trecut aproximativ 15 miliarde de cipuri, ceea ce înseamnă că a furnizat în medie două cipuri pentru fiecare persoană din lume.

”Această superinteligență va fi capabilă să înțeleagă și să prezică rapid evoluțiile din univers”, a spus Son, adăugând că o astfel de tehnologie va ajuta la analizarea bolilor și a dezastrelor naturale.

Luni, la conferința de presă la care a anunțat achiziția ARM, Son a spus că aceasta  marchează ”o schimbare de paradigmă” pentru societate și SoftBank și un pariu pe cererea de conectivitate prin Internet între produse precum automobile și frigidere.

Legea care ușurează construirea de rețele digitale și îmbunătățirea actualei infrastructuri, promulgată de Iohannis CITEȘTE ȘI Legea care ușurează construirea de rețele digitale și îmbunătățirea actualei infrastructuri, promulgată de Iohannis

Son a spus joi că SoftBank se concentrează pe trei domenii, respectiv inteligența artificială, roboți inteligenți și Internetul Lucrurilor (IoT).

ARM a alocat recent o parte mai mare din resursele sale pentru proiectarea de cipuri destinate IoT, cum ar fi becurile care includ cipuri de stocare a informațiilor legate de utilizarea energiei și transmiterea datelor prin Internet.

Son a mai anunțat joi că SoftBank și Honda Motor vor dezvolta în colaborare un sistem de inteligență artificială pentru șoferi.

Honda a explicat într-un comunicat să cele două companii vor să dezvolte vehicule care se folosesc de conversațiile cu șoferii, împreună cu informațiile de la senzori și camere video, pentru ca aceștia să interacționeze emoțional cu vehiculele.

Compania japoneză se pregătește să deschidă un centru de dezvoltare la Tokyo, în septembrie.

"Automobilele Honda vor fi capabile să înțeleagă setimentul de dragoste”, a spus Son, adăugând că aceasta este emoția cel mai greu de înțeles pentru Inteligența artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
cipuri