Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a semnat mai multe contracte pentru reînnoirea parcului de echipamente de tehnologia informației și comunicații din sistemul penitenciar, valoarea însumată a acestora fiind de 60,01 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 68,22 milioane de lei, fără TVA.
Cel mai important contract a revenit ASEE Solutions, care va furniza ANP licențe în sumă de 33,84 milioane de lei, fără TVA, iar Dataware Consulting va încasa 16,35 milioane de lei, fără TVA, pentru computere.
Intranet Computer Systems va livra servere pentru suma de 3,46 milioane de lei, fără TVA, în timp ce Metaminds va furniza routere și switch-uri pentru 2,5 milioane de lei, fără TVA.
Ultimele trei contracte au fost semnate cu Felix Telecom - 1,786 milioane de lei, fără TVA, pentru acumulatori UPS 1000 VA, Romflex Sistem - 457.541 lei, fără TVA, pentru acumulatori UPS 3000 VA și AS Computer Craiova - 1,31 milioane de lei, fără TVA, pentru echipamente de stocare NAS.
La procedură s-au mai înscris Verasys International, Crayon Software Experts Romania, Chrome Computers, Dante International, administratorul eMAG, și asocierea Telelink Business Services (lider) și Telelink Business Services EAD, conform datelor Profit.ro.
Echipamentele - computere, servere, NAS, UPS, switch-uri, routere, licențe - vor fi livrate în termen de 36 luni de la data atriburii contractului.
CITEȘTE ȘI Digi - Mesaj către clienți: Serviciile 5G în rețeaua DIGI Mobil sunt disponibile în București la nivel stradal, în mare parte a orașuluiANP administrează 19 penitenciare regim semideschis și deschis, 14 penitenciare regim închis și de maximă siguranță, 1 penitenciar pentru femei și 7 secții pentru femei în 7 penitenciare, 2 centre de detenție, 2 centre educative și 6 penitenciare spital. În 23 de unități există secții speciale de arest preventiv.