Trencadis Corp și ETA 2U vor furniza Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) un sistem informatic pentru servicii publice de mediu (SIISPM) în cadrul unui proiect care vizează digitalizarea a 32 de servicii furnizate de instituție. Contractul este parte Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost semnat pentru 28,55 milioane de lei, fără TVA și se va încheia în iulie 2026.
Contractul a fost estimat la 28,56 milioane lei, fără TVA.
Trencadis Corp a câștigat lotul 1 al licitației - Sistem Informatic Integrat pentru Servicii Publice de Mediu (SSISPM) - și va încasa 28,01 milioane de lei, fără TVA. La acest lot s-a înscris și asocierea Connections Consult (lider) și Digitize Tech..
CITEȘTE ȘI După ce a pierdut poziții la cel mai ieftin internet, România continuă să cadă și la viteză, cedând locul UngarieiÎn cazul lotului 2, unicul ofertant a fost ETA2U și va livra stații de lucru tip desktop PC pentru suma de 540.325,35 lei.
ANPM este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Mediului cu competențe în implementarea la nivel național a politicilor, strategiilor și a legislației în domeniul protecției mediului.
Instituția are în subordine 42 de agenții județene pentru protecția mediului.
CITEȘTE ȘI Premierul afirmă că va interveni mereu în piața RCA, dacă este vorba despre ”emoție”, referindu-se la creșteri ale prețurilor la motorină sau beton, dar consideră că, în afara acestor momente, piața trebuie lăsată să funcționezeTrencadis este o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul guvernamental și cel de business, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din România. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 33,7 milioane de euro (167,8 milioane de lei), în creștere cu 38,7% față de anul precedent, care survine după avansul de 21% din 2022.
Mai multe detalii AICI și AICI.
Controlată integral de Romulus Lucaciu, ETA2U a fost înființată în anul 1992 și este autorizată să desfășoare activități de fabricare a calculatoarelor și a echipamentelor periferice (cod CAEN 2620).
În 2023, potrivit termene.ro, afacerile companiei au scăzut la 413,43 milioane de lei, de la 424,05 milioane de lei în 2022, iar profitul net a coborât la 11 milioane de lei, de la 15,14 milioane de lei în anul precedent.