Ministerul Finanțelor a încheiat două contracte, în sumă totală de 35,429 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziționarea mai multor echipamente în vederea modernizării serviciilor de comunicație din rețeaua internă de voce și date a instituției, obiectivul fiind asigurarea bunei funcționări a serviciilor informatice suport pentru aplicațiile informatice portalizate în contextul mai larg al infrastructurii MF/ANAF.
Cu o durată de 5 luni, contractele au fost estimate la 37,95 milioane de lei, fără TVA.
Sysdom Proiecte va furniza o soluție de upgrade tehnologic echipamente de comutare date în rețeaua Ministerului Finanțelor și a instituțiilor publice subordonate și de upgrade tehnologic echipamente de comutare date în rețeaua ANAF, la sediile de nivel 3, inclusiv servicii asociate. Contractul se ridică la 12,129 milioane de lei, fără TVA.
Asocierea Computing Technology Business (lider), Zone Consulting IT și Datanet Systems a câștigat un contract de 23,3 milioane de lei, fără TVA, pentru soluția de upgrade tehnologic echipamente de comutare date pentru infrastructura teritorială a Sistemului Informatic Integrat Vamal, inclusiv servicii asociate.
Ambele contracte au fost atribuite în urma unei licitații, firmele câștigătoare fiind singurele participante.
"Sistemul Informatic al Ministerului Finanțelor (MF) este unic în România atât din punct de vedere al complexității și specificității aplicațiilor, cât și al numărului de entități ale administrației publice și entități private deservite, precum și al întinderii teritoriale. Numărul de aplicații informatice, volumul de date, numărul de entități deservite și numărul de utilizatori interni și externi crește permanent, crescând implicit și volumul de muncă depusă, precum și necesarul de resurse pentru dezvoltarea și administrarea sistemului informatic. Actualmente Sistemul Informatic al Ministerului Finanțelor este cel mai mare furnizor de date din România pentru instituțiile publice și instituțiile financiare din România și din străinătate.
Din aceste motive, este necesar să fie asigurate continuitatea funcționării, securitatea, integritatea, și disponibilitatea datelor/informațiilor ce fac obiectul tranzacțiilor economice. În prezent, rețeaua de comunicații date și voce a MF/ANAF furnizează servicii ce prezintă numeroase disfuncționalități, datorită faptului că echipamentele au un nivel ridicat de uzură fizică și morală și produc incidente frecvente (blocări, resetări, opriri) în livrarea serviciului, întreaga activitate a MF/ANAF fiind afectată. În cazul echipamentelor ce se defectează, au fost utilizate, ca soluție de avarie, echipamente din alte locații MF/ANAF, însă în prezent, această opțiune nu mai poate fi utilizată deoarece nu mai sunt echipamente funcționale disponibile", scrie în caietul de sarcini al licitației.
Achiziția produselor solicitate are în vedere menținerea în funcțiune a Sistemului Informatic MF/ANAF la nivelul utilizatorilor interni prin asigurarea conectivității acestora la resursele locale (multifuncționale, spații de stocare partajate) precum și la cele centralizate din Centrele de date și contribuie astfel la asigurarea continuității și disponibilității utilizării Sistemului Informatic al MF, asigurarea continuității și disponibilității utilizării Sistemului Informatic Integrat Vamal (SIIV), la nivelul Direcțiilor Regionale Vamale și al Birourilor Vamale, protecția datelor gestionate în cadrul Sistemului Informatic al MF și în cadrul Sistemului Informatic Integrat Vamal și alinierea MF cu strategiile asumate și cu eforturile întreprinse la nivel național, în domeniul protecției infrastructurilor critice.
CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Brokerul de asigurări al Poștei Române intră în falimentSysdom Proiecte a fost înființată în anul 2007, desfășoară activități de consultană în tehnologia informației și a raportat în 2022 un business de 28,86 milioane de lei.
Compania este controlată de Gabriel Dorian Pitiș - 80% și Ion Cosmin Stratina - 20%, conform termene.ro.
Computing Technology Business activează din 2009 în zona comerțului cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software- ului. Afacerile au atins 46,4 milioane de lei în 2022.
Zone Consulting IT a raportat un business de 4, milioane de lei în 2022 din comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software- ului.
Asociatul unic al firmei este Andrei Mugurel Neagu, potrivit termene.ro.