Metaminds modernizează sistemul de comunicații al Ministerului Public

Metaminds modernizează sistemul de comunicații al Ministerului Public
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 iun 2024

Metaminds a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru achiziționarea de echipamente, licențe și servicii de instruire aferente unui Sistem integrat de telefonie voce-video de tip Voice over Internet Protocol, ce va fi implementat la nivel național pentru PÎCCJ și parchetele din subordine.

Contractul a fost estimat la 10,615 milioane de lei, fără TVA, iar atribuirea s-a realizat pentru suma de 10,597 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene CITEȘTE ȘI România va cumpăra obuziere K-9 din Coreea de Sud pentru 920 milioane de dolari, anunță autoritățile sud-coreene

Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

"În ansamblul său, activitatea personalului Ministerului Public se desfășoară preponderent la sediile unităților de Parchet, de unde și nevoia de a avea la dispoziție un sistem de comunicare eficient la nivelul fiecarei unități de parchet, pentru comunicarea internă, între unități de parchet și între acestea și alte instituții, cu justițiabilii și cu alte organizații publice sau private din România, din Uniunea Europeană sau din alte state cu care România cooperează, organizații europene sau internaționale. În acest sens, prin prezenta achiziție de produse se urmărește înlocuirea echipamentelor existente (terminale telefonice analogice, centrale telefonice analogice, etc) și îmbunătățirea infrastructurii tehnice de comunicații a instituției, precum și creșterea gradului de securitate a comunicațiilor pentru întreaga structură a Ministerului Public", scrie în caietul de sarcini al licitației.

Buget de peste 760 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii IT a Ministerului Justiției, DNA, DIICOT și Înaltei Curți de Casație și Justiție CITEȘTE ȘI Buget de peste 760 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii IT a Ministerului Justiției, DNA, DIICOT și Înaltei Curți de Casație și Justiție

Telefonia IP, cunoscută și sub numele de VoIP (Voice over Internet Protocol), este un sistem de comunicare care face posibilă comunicarea vocală sau multimedia prin intermediul rețelei de internet. Printre avantajele oferite de acest sistem trebuie menționată și securitatea comunicațiilor, fiecare fiecare telefon urmând să aibă o adresă IP unică, fapt care elimină orice teamă de conexiune frauduloasă. De asemenea, sistemul are funcționalitatea de analiză și alarmă, care trimite avertizări în cazul de încercare de utilizare neautorizată a datelor (hacking) sau abuz. 

"Sistemul digital de telefonie fixă de tip VoIP urmărește, printre altele, reducerea cheltuielilor cu liniile telefonice fixe de voce și fax. În prezent, în fiecare locație a Ministerului Public, există linii de telefonie fixă, voce și fax, furnizate de mai mulți operatori de telefonie. Fiecare locație are propriul abonament de telefonie fixă pentru voce și fax, cu costurile prezentate în anexa privind Costurile actuale cu abonamentele de telefonie fixă și fax. Prin implementarea sistemului digital de telefonie fixă de tip VoIP se agregă toate liniile telefonice fixe (voce și fax) într-un singur loc, astfel încât să existe un singur abonament. Furnizorul de servicii pentru telefonie fixă va trebui să porteze, pe cât posibil, numerele de telefonie fixă din fiecare locație (voce și fax) și să le furnizeze în centrul de date primar al PÎCCJ. În cazul în care centrul primar de date al PÎCCJ devine indisponibil, se va face automat relocarea în centrul de date secundar (locație propusă: Brașov)", mai scrie în caietul de sarcini.

Sistemul digital de telefonie fixă de tip VoIP este un sistem capabil să susțină atât apeluri audio, cât și apeluri audio-video între utilizatorii săi sau, prin intermediul anumitor mecanisme de integrare, și cu alți participanți din afara sistemului digital de telefonie fixă de tip VoIP. 

EXCLUSIV Patrick Mendes, CEO Accor ENA: Extindere puternică pregătită, România va ajunge la același nivel cu Polonia. Planul este să avem 50 de proprietăți în 3-5 ani. Vrem să aducem și noi branduri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Patrick Mendes, CEO Accor ENA: Extindere puternică pregătită, România va ajunge la același nivel cu Polonia. Planul este să avem 50 de proprietăți în 3-5 ani. Vrem să aducem și noi branduri

Metaminds este un integrator de soluții de securitate cibernetică și a consemnat anul trecut un business de 242,99 milioane de lei, de la 178,6 milioane de lei față de 2022. Profitul net a coborât la 7,39 milioane de lei, de la 8,45 milioane de lei în 2022.

Compania a fost înființată în anul 2015 și desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software- ului (cod CAEN 4651), fiind controlată de Servicebridge Partners - 48%, Metacapital Holding - 30,32%, Andrei Cruceru - 17,28% și Giorgia Bordușanu - 4,4%, potrivit datelor termene.ro.

Ministerul Public este organizat astfel:
• Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
• 15 Parchete de pe lângă Curțile de Apel;
• un Parchet Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și 4 parchete de pe lângă tribunalele militare
• 43 Parchete de pe lângă Tribunale (inclusiv Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov);
• 176 de Parchete de pe lângă Judecătorii

viewscnt
Afla mai multe despre
metaminds
contract