Livrările Apple pe piața chineză s-au redresat

Livrările Apple pe piața chineză s-au redresat
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 15:12

Livrările de iPhone-uri în China s-au redresat luna trecută, înregistrând un avans de 39,6%, după ce grupul american Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform cifrelor furnizate de China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), livrările de telefoane mobile inteligente ale mărcilor străine au crescut cu 1,425 milioane în mai, ajungând la 5,028 milioane de unități, de la 3,603 milioane în mai 2023. Cea mai mare parte a acestor dispozitive sunt iPhone-uri, scrie Agerpres.

Volkswagen pune ChatGPT pe mașini CITEȘTE ȘI Volkswagen pune ChatGPT pe mașini

Majorarea vânzărilor Apple vine pe fondul performanței slabe a gigantului american la începutul acestui an (un declin de 37% în perioada ianuarie-februarie 2024) pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, din cauza concurenței intense din partea rivalilor locali, cum ar fi Huawei. De asemenea, Apple a lansat în mai o campanie agresivă de reduceri pe site-ul său oficial Tmall din China, oferind discounturi de până la 2.300 yuani (317 dolari) la anumite modele.

Luna aceasta, directorul general al Apple, Tim Cook, estima o creștere a vânzărilor de iPhone-uri pe unele piețe, inclusiv China, după ce compania a raportat o scădere de 8,1% a veniturilor în trimestrul doi din 2024 în China.

În primul trimestru din 2024, Huawei a depășit Apple, ajungând pe locul doi în topul vânzărilor de smartphone-uri în China.

Per ansamblu, vânzările de telefoane mobile inteligente au crescut în China cu 16,5% în mai, la 30,33 milioane de unități, conform datelor CAICT.

Investitorii monitorizează performanțele companiei în China, pe fondul rolului țării de piață majoră și de bază de producție globală pentru iPhone. Recent, compania a prezentat un nou iPad Pro și un iPad Air mai mare, în încercarea de a stimula vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china