Flip Technologies, marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second-hand, pregătește extinderea portofoliului de produse, analizând și posibilitatea de a intra pe o altă piață.
"Dorim să extindem portofoliul de produse al Flip prin adăugarea unor noi categorii, dezvoltând pe rezultatele deja excelente pe care le înregistrăm cu categoria de Tablete Apple, unde vedem un răspuns foarte bun din partea clienților din toate țările în care activăm. Practic, 1 din 3 clienți de tablete a cumpărat deja un telefon de la FLIP, iar calitatea acestora i-a motivat să cumpere și tablete de la noi.
Extinderea Flip în regiune reprezintă unul dintre motoarele cheie de creștere pentru business-ul nostru. În 2024 vedem aproape o dublare a afacerilor din afara României, cu o creștere de aproximativ 85% a cifrei de afaceri, venind din toate țările - Bulgaria, Ungaria și Grecia.
În plus, recent am lansat și serviciul de asigurări pentru telefoane, pentru a oferi un plus de siguranță clienților noștri. Dezvoltăm în continuare serviciile B2B ale Flip, unde am colaborat deja cu peste 9000 de companii din România", spune pentru Profit.ro Alex Burghelia, unul dintre cei 3 fondatori Flip.
Ceilalți acționari sunt Alin Sebastian Luca - 20,876%, George Alexandru Moroianu - 20,876% și Alex Nicolae Burghelia - 3,1172%.
Dante International a intrat în acționariatul Flip Technologies în 2021. Mai multe detalii AICI.
Alex Burghelia precizează totodată că la acest moment este analizată și posibilitatea extinderii pe o altă piață.
La finalul anului, compania s-a mutat într-un sediu mai mare, de 1.300 de metri pătrați, unde dispune și de un service mai mare, pentru a putea crește volumul și categoriile de produse pe care le recondiționează.
CITEȘTE ȘI Turcii renunță la schimbarea denumirii companiei Arctic Găești cu un alt brand"Mutarea într-un sediu cu un service mai mare ne permite să extindem, în timp, categoriile de produse pe care le putem recondiționa, și evaluăm care sunt categoriile pentru care avem nevoie de noi procese operaționale și ce putem introduce în viitorul apropiat.
Ne uităm și la posibilitatea de a ne extinde pe o altă piață și ce ar însemna asta din punct de vedere al bugetului de investiții - în acest moment, produsele de pe toate cele 4 piețe în care suntem prezenți sunt recondiționate în service-ul nostru din București", dezvăluie acesta.
Anul 2022 a însemnat extinderea pe primele piețe externe cu serviciile companiei - Bulgaria și Ungaria - și a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro. 2023 a fost un an în care s-a investit foarte mult în dezvoltarea companiei, atât prin intrarea pe o nouă piață - Grecia - cât și prin extinderea portofoliului de produse cu tablete Apple.
CITEȘTE ȘI Chobani cumpără La Colombe, pentru 900 de milioane de dolari"Intern, anul trecut a însemnat creșterea numărului de angajați la 220 în prezent, dintre care peste 100 lucrează în service-ul nostru propriu, în care recondiționăm dispozitive. În plus, la finalul anului ne-am mutat într-un sediu mai mare, de 1.300 de metri pătrați, unde avem și un service mai mare, tocmai pentru a putea crește volumul și categoriile de produse pe care le recondiționăm. Până acum am ajuns la peste 350.000 de clienți, și am plătit peste 25 de milioane de euro celor care au ales să vândă pe Flip telefoanele pe care nu le mai folosesc", spune antreprenorul.
Flip Technologies și-a început activitatea la finele anului 2019.