Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al Telekom România. Documente ridicate de la sediul companiei

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al Telekom România. Documente ridicate de la sediul companiei
scris 18 mar 2021

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Telekom Romania Communications SA pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Pentru a obține autorizație de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Autoritatea de concurență susține că deține indicii că, fără a avea o justificare economică, Telekom Romania Communications SA ar fi impus, în anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a autorității de concurență în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

La finele anului, grupul Telekom România, format din foștii operatori Romtelecom și Cosmote, în prezent Telekom Romania Communications și Telekom Mobile Romania Communications, avea circa 5.300 de angajați. Recent, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) - controlată de OTE, grup elen deținut în proporție de 46% de Deutsche Telekom - și Orange au anunțat că au ajuns la o înțelegere privind preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, confirmând astfel informațiile anunțate în prealabil de Profit.ro.

Telekom Romania Communications mai controlează integral operatorul prin cablu Nextgen Communications, cu 478 de angajați în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
telekom romania