Bosch investește trei miliarde de euro în producția de cipuri

Bosch investește trei miliarde de euro în producția de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Grupul industrial german Bosch a anunțat că are de gând să investească, până în 2026, trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor, informează un comunicat de presă al companiei.

"Microelectronica este viitorul și este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deținem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor și ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă 'Tehnică pentru o viață'", a declarat președintele Consiliului de Administrație Bosch, Stefan Hartung.

Urmărește-ne și pe Google News
Nikon își pregătește ieșirea de pe piața camerelor SLR CITEȘTE ȘI Nikon își pregătește ieșirea de pe piața camerelor SLR

Unul dintre proiectele pe care Bosch intenționează să le finanțeze cu această investiție este construirea a două noi centre de dezvoltare, la Reutlingen și Dresda, cu un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de la Dresda, scrie Agerpres.

"Ne pregătim pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori - de asemenea, în beneficiul clienților noștri", a spus Stefan Hartung.

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului. Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea și inovarea.

"Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene", a spus Stefan Hartung.

Bosch a făcut mai multe investiții în afacerea sa de semiconductori în ultimii ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este fabrica de plăcuțe din Dresda, care a fost deschisă în iunie 2021. La o valoare de un miliard de euro, este cea mai mare investiție unică din istoria companiei.

Centrul de semiconductori din Reutlingen este, de asemenea, extins sistematic: de acum până în 2025, Bosch urmează să investească aproximativ 400 de milioane de euro în extinderea capacității de producție și în conversia spațiului existent al fabricii într-un spațiu nou pentru camere curate. Aceasta include construirea unei noi extinderi în Reutlingen, care va crea încă 3.600 de metri pătrați de spațiu ultramodern de cameră curată. Per total, spațiul pentru camerele curate din Reutlingen va crește de la aproximativ 35.000 de metri pătrați în prezent la peste 44.000 de metri pătrați până la sfârșitul anului 2025.

Bosch este lider în industria auto pentru dezvoltarea și fabricarea semiconductorilor. Aceste cipuri sunt folosite nu numai în aplicații auto, ci și în industria bunurilor de larg consum. Bosch este activ în acest domeniu de peste 60 de ani.

Grupul Bosch este prezent în România de 28 de ani și are în jur de 8.800 de angajați în șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
cipuri